Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä: Ruotsin pääministeri pahoitteli Putinin Suomen-vierailusta esitettyä arvostelua

Pääministeri pitää Suomen tilannetta sotilaallisesti stabiilina.

Politiikka
 
Ruotsin pääministeri Löfven soitti Sipilälle Brexit-äänestyksen ratkettua
Ruotsin pääministeri Löfven soitti Sipilälle Brexit-äänestyksen ratkettua
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) paljasti SuomiAreenan pääministerin kesätentissä tänään, että Ruotsin pääministeri Stefan Löfven soitti hänelle kertoakseen, että Ruotsin hallitus tukee täysin Suomen päätöstä kutsua Venäjän presidentti Vladimir Putin Suomeen. Toimittaja: Mika Koskinen, kuvaus ja editointi: Timo Aalto

Pääministeri Juha Sipilä korosti maanantaina Suomi-Areena -tapahtumassa Porissa, että Suomi seisoo EU:n yhteisten, Venäjän-pakotteita koskevien päätösten takana.

Sipilän mukaan asiat eivät ole edenneet eteenpäin niin, että sanktioista voitaisiin luopua. Hänen mukaansa Venäjän-pakotteista keskustellaan lokakuun Eurooppa-neuvoston kokouksessa.

”Päätöksiä tehdään näiden keskustelujen pohjalta. Pakotteet jatkuvat nykyisellään tammikuuhun saakka.”

Sipilän mukaan vastikään pidetyssä Naton Varsovan-kokouksessa tilanne vaikutti joka tapauksessa toiveikkaalta.

”Kokous oli hyvä signaali siitä, että sekä idässä että lännessä on halukkuutta vuoropuhelun lisäämiseen.”

Kesäkuussa julkaistussa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa maalailtiin jopa sodan mahdollisuutta. Sipilän mukaan hallitus halusi rehellisen raportin nykytilanteesta ja Itämeren alueella lisääntyneestä jännityksestä.

”Myös presidentti Sauli Niinistö on nostanut esille nämä pimeänä lentävät lentokoneet, jotka ovat olleet uhka siviililiikenteelle. Jos tulee onnettomuustilanne, kaikki voi nopeasti eskaloitua.”

Pääministeri pitää joka tapauksessa sodan uhkaa pienenä.

”Tilanteemme on stabiili, mutta on rehellisesti tuotava esille se, että Sotšin olympialaisten jälkeen on tapahtunut paljon.”

Sipilä myös kertoi, että Ruotsin pääministeri pahoitteli Sipilälle ruotsalaisvieraiden Kultarannassa aiemmin esittämää arvostelua Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisesta.

”Tämä oli ilmeisesti mennyt toimittajilta ohi”, hän lisäsi.

”Ruotsi kyllä tukee Suomen kaikkia toimia. Ei kukaan ole moittinut Suomea linjastamme. Mehän olemme samalla kuitenkin kunnioittaneet sanktioita”, pääministeri painotti.

Siihen, kuinka pitkälle Suomi voi mennä Nato-yhteistyössä kuitenkaan liittymättä Natoon, Sipilällä oli selkeä näkemys. Hänen mielestään Suomen ei pidä harjoittaa Ruotsista irrallista Nato-politiikkaa.

”Olemme olleet jo pitkään Naton rauhankumppani, ja kun puhutaan Itämeren alueen vakaudesta, niin on luonnollista, että Suomi ja Ruotsi ovat samassa pöydässä keskustelemassa rauhankumppaneina. Tilanne muuttuisi selkeästi, jos tekisimme toisistamme erillään päätöksiä.”

Sipilä tyrmäsi välittömästi sen ajatuksen, että tulevista eri vaaleista tulisi Nato-vaalien kierre, joiden kautta Suomi ajautuisi Natoon.

”Emme ajaudu ensinnäkään mihinkään, tällaista en tunnista. Selvää kuitenkin on, että Nato keskusteluttaa näissä vaaleissa.”

Jussi Partanen
Pääministeri Juha Sipilä puhui luottavaisesti Suomen Nato-politiikasta.
Pääministeri Juha Sipilä puhui luottavaisesti Suomen Nato-politiikasta.
Jussi Partanen
Pääministeri Juha Sipilä Suomi-Areenan kesätentissä, haastattelemassa MTV3:n Merja Ylä-Anttila ja Timo Haapala.
Pääministeri Juha Sipilä Suomi-Areenan kesätentissä, haastattelemassa MTV3:n Merja Ylä-Anttila ja Timo Haapala.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat