Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Suomalaisten luottamus Sipilän hallitukseen romahti vuodessa

Alle kolmasosa kiittelee Sipilän hallitusta tuoreessa kyselyssä. Toisaalta opposition tarjoamat vaihtoehdot eivät herätä yhtään enempää luottamusta.

Politiikka
 
Jussi Partanen
Pääministeri Juha Sipilä Suomi-Areena-tapahtumassa Porissa maanantaina.
Pääministeri Juha Sipilä Suomi-Areena-tapahtumassa Porissa maanantaina. Kuva: Jussi Partanen

Alle kolmasosa suomalaisista luottaa Juha Sipilän (kesk) hallituksen kykyyn hoitaa maan asioita seuraavien kolmen vuoden aikana.

Kunnallisalan kehittämissäätiön (Kaks) kyselyssä 42 prosenttia epäilee hallituksen taitoja ja 21 prosenttia suhtautuu asiaan neutraalisti.

Usko hallituksen kykyihin on heikentynyt selvästi vuodessa. Vuosi sitten epäuskovaisia oli vain reilu neljännes, nyt siis yli 40 prosenttia.

Hallituspuolueiden kannattajista 67 prosenttia luottaa kuitenkin edelleen hallituksen kykyihin. Oppositiopuolueiden kannattajista 66 prosenttia taas pitää hallituksen kykyjä erittäin tai melko huonoina.

Toisaalta opposition tarjoamat vaihtoehdot eivät herätä yhtään enempää luottamusta. Vain reilu viidennes pitää opposition kykyjä haastaa hallitusta erittäin tai melko hyvinä. Noin 40 prosenttia epäilee niitä.

Jopa oppositiopuolueiden kannattajista vain hieman alle puolet uskoo näiden puolueiden kykyyn tarjota vaihtoehtoja.

Enemmistö suomalaisista, 55 prosenttia, ei kuitenkaan usko, että hallitus kaatuisi ennen seuraavia eduskuntavaaleja 2019. Hallituksen kaatumiseen uskoi 29 prosenttia, mikä on vain neljä prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten.

Keskustan ja kokoomuksen kannattajista 90 prosenttia uskoo, että hallitus pystyy toimimaan koko vaalikauden. Perussuomalaisten kannattajista näin ajattelee 68 prosenttia.

Kyselyn mukaan hallitus on onnistunut parhaiten turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa. Heikoimmat arviot tulivat työllisyyden, koulutuksen ja talouden hoidosta. Vain joka viides kiittelee hallituksen toimia sosiaali- ja terveyspalveluissa, moitteita antaa lähes joka toinen.

Tutkimuksen aineiston on koonnut TNS Gallup 3.-9. kesäkuuta. Kyselyyn haastateltiin 1035 iältään 18–75-vuotiasta ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat