Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini selitteli poissaoloaan EU-kokouksesta: ”Mielestäni tein oikein”

Politiikka
 
Jussi Partanen
Ulkoministeri Timo Soini esiintyi viime viikolla Porin Suomi-Areenassa, mutta lomailee tällä viikolla.
Ulkoministeri Timo Soini esiintyi viime viikolla Porin Suomi-Areenassa, mutta lomailee tällä viikolla. Kuva: Jussi Partanen

Ulkoministeri Timo Soini (ps) selittelee poissaoloaan EU:n tärkeästä ulkoministerikokouksesta blogissaan.

Euroopan unionin ulkoministerit kokoontuivat Brysseliin maanantaina. Soini kertoo olleensa kokouksen aikana kesälomalla ja osallistuneensa ulkomailla hyvän ystävänsä ja perhetuttavansa häihin. Brysselin kokouksessa Soinia tuurasi valtiosihteeri Samuli Virtanen (ps), joka esitti Suomen kannat.

”Kai sekin jonkun mielestä väärin oli. Minun mielestäni tein oikein. Minun penkkini häissä ei ollut tyhjä, eikä tyhjä ollut Suomen penkki Brysselissä. Siinä istui valtiosihteeri Virtanen”, Soini kirjoittaa.

Soini purkaa blogissa myös närkästystään siitä, että hänen menemisiensä perään kysellään. Soinin matka Britanniaan heti brexit-äänestyksen jälkeen herätti vilkasta keskustelua ulkoministerin roolista muun muuassa eduskunnassa.

”Kun menen jonnekin, kysytään, miksi minä sinne menen ja jos en jonnekin mene niin kysytään, missä minä olen”, Soini kirjoittaa.

Soinin poissaolo kokouksesta on herättänyt ihmetystä.

Ulkoministerikokouksen aiheina olivat dramaattinen terrori-isku Ranskan Nizzassa, Turkin jännitteinen tilanne ja epäonnistunut sotilasvallankaappausyritys sekä Britannian tuleva ero Euroopan unionista.

Kokous oli myös ensimmäinen EU-kokous, johon Britannian uusi ulkoministeri Boris Johnson osallistui.

Blogissaan Soini puolustautuu myös kehumalla entisen pääministerin Paavo Lipposen (ps) toimintatapoja ja sanoo muistavansa lämmöllä Lipposen kommentointia.

”Minä keskustelen vaikka Kiinan keisarin kanssa, enkä kysy keneltäkään lupaa, enkä ole selitysvelvollinen etukäteen, enkä jälkikäteen”, Soini siteeraa Lipposta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat