Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset nuoret: Lakipykälät kansanryhmää vastaan kiihottamisesta poistettava – Lomaileva emopuolue ei vastaa

Sdp:n puolusihteerin Reijo Paanasen mielestä vastuunsa kantava puolue ei voi olla kesälomalla, kun sen perustavaa laatua olevia periaatteita loukataan.

Politiikka
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen perussuomalaisten puoluepäivässä Suomi-Areenassa Porissa 13. heinäkuuta.
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen perussuomalaisten puoluepäivässä Suomi-Areenassa Porissa 13. heinäkuuta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Perussuomalaiset nuoret vaativat uusimmassa kannanotossaan, että lakipykälät kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja uskonrauhan rikkomisesta tulisi poistaa.

Medialle lähetetyssä tiedotteessa Perussuomalaiset nuoret perustelevat, että lakipykälät ovat ”tunnusmerkistöltään monitulkintaisia”, mikä mahdollistaa sen, ”että vakavista ongelmista ei voi puhua niiden oikeilla nimillä.”

Tiedotteessa Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vertaa muslimeille pyhää profeetta Muhammedia natsi-Saksan valtakunnanjohtaja Adolf Hitleriin.

”Hitler vainosi ja murhasi vähemmistöjä. Samaa tapahtuu profeetta Muhammadin seuraajien parissa, mutta toisin kuin Hitler, Muhammad ei ole Suomessa vapaasti arvostelun kohteena uskonrauhapykälän vuoksi. Barbarismi on päässyt valloilleen historiassa eri muodoissaan”, Tynkkynen kirjoittaa.

”Ristiretkien ja keskitysleirien jälkeen on Euroopassa jälleen helvetti irti – nyt vuorossa ovat islamistit, jotka teurastavat paikasta ja ihmisten taustoista riippumatta. Lain korjaamisella haluamme tehdä länsimaisten arvojen puolustamisesta mahdollista ilman, että heti uhataan sakoilla ja vankilalla.”

Tiedotteessa todetaan, että Perussuomalaiset nuoret puolustaa jokaiselle kuuluvia perusoikeuksia ja pitää siksi tärkeänä, että myös uskonnon oikeutuksella tehdyistä hirmutöistä puhutaan ääneen.

Helsingin Sanomat yritti tavoittaa perussuomalaisista ulkoministeri Timo Soinia, kansanedustaja Sampo Terhoa ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa. Puoluetoimiston mukaan puolueen vastaamaan kykenevät henkilöt lomailevat, joten heitä ei voi tavoittaa.

Puhelimeen vastanneen perussuomalaisten puoluetoimiston jäsenasiavastaavan Suvi Karhun mukaan ainoa vastaamaan kykenevä henkilö puolueesta on puolustusministeri Jussi Niinistö, joka on työmatkalla Washingtonissa.

Niinistön sihteerin sijaisen Henna Kurjen mukaan Niinistö vastaa mahdollisesti myöhemmin kysymyksiin. Niinistön kanssa Washingtonissa olevan puolustusministerin sotilasneuvonantaja Rami Peltosen mukaan Niinistö on kokouksissa loppupäivän, eikä pysty kommentoimaan. Peltonen ilmoitti asiasta viideltä sähköpostilla.

Sdp:n puolusihteeri Reijo Paananen vaatii puolueensa vastineessa, että hallituspuolueet ottaisivat vastuunsa tosissaan.

Paananen muistuttaa, että eduskuntapuolueet allekirjoittivat alle vuosi sitten eurooppalaisen rasisminvastaisen peruskirjan, jossa ne sitoutuivat puolustamaan ihmisoikeuksia ja demokraattisia periaatteita, torjumaan rodullista häirintää ja kiihottamista kansanryhmää vastaan sekä rotusyrjintää ja kaikkia rasistisen väkivallan muotoja.

”Puolueet sitoutuivat, etteivät näytä tai julkaise näkemyksiä, joiden voidaan olettaa lietsovan vihamielisyyttä muun muassa uskonnollisten ryhmien kesken”, Paananen kirjoittaa.

Paananen huomauttaa puolueiden myös luvanneen, etteivät ne liittoudu tai tee yhteistyötä sellaisten puolueiden kanssa, jotka rikkovat peruskirjan sitoumuksia. Hänen mielestään vastuunsa kantava puolue ei voi olla kesälomalla, kun sen perustavaa laatua olevia periaatteita loukataan.

”Puolueiden puheenjohtajien vastuu ei rajoitu vain siihen, mitä he sanovat. Vaitiolo tässä tilanteessa tarkoittaa rasismin hiljaista hyväksymistä”, Paananen toteaa.

Myös demarinuoret tuomitsee Perussuomalaisten nuorten kannanoton. Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi toteaa vastauksessa, että ”kannanotto on historiaton ja vailla ymmärrystä.”

Demarinuorten mielestä Perussuomalaisten nuorisojärjestön kannanotto on vahingollinen ja rasistinen.

”Perussuomalaisten nuorten kannanotto on täysin vastuuton. Esityksellään järjestö pyrkii sallimaan sellaisen vihanlietsonnan yhteiskunnassamme, joka ei terveeseen yhteiskuntaan kuulu. Niissä lakipykälissä, joita Perussuomalaiset nuoret nyt esittävät poistettaviksi, ei ole mitään epäselvyyksiä”, kirjoittaa Näkkäläjärvi.

Demarinuorten ensimmäinen varapuheenjohtaja Eemeli Peltonen vaatii Timo Soinilta selkeää tuomintaa nuorisojärjestön esitykselle.

”Soinin hiljaisuus ja haluttomuus tehdä pesäeroa rasismiin on poikkeuksellista.”

Oikaisu 21.7. klo 16.23: Tekstissä luki virheellisesti, että puolustusministeriöstä vastasi puolustusministeri Jussi Niinistön sihteeri Anne Jaakkola. Kyseessä oli sihteerin sijainen Henna Kurki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat