Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaislehti julkaisi laajan artikkelin perussuomalaisista – marssittaa esiin poliitikkoja Elovaarasta Halla-ahoon

Artikkelissa lehti tulkitsee perussuomalaisten onnistuneen siinä, mitä ruotsidemokraatit vasta yrittävät: vaikutusvallan saamisessa maahanmuuttopolitiikassa.

Politiikka
 
Lehtikuva
Sampo Terho (vas.), Tiina Elovaara ja Jussi Halla-aho.
Sampo Terho (vas.), Tiina Elovaara ja Jussi Halla-aho. Kuva: Lehtikuva

Iso ruotsalainen päivälehti Svenska Dagbladet (SvD) on tehnyt Suomen perussuomalaisista perusteellisen ja laajan artikkelin.

Artikkelissa lehti tulkitsee perussuomalaisten onnistuneen siinä, mitä ruotsidemokraatit vasta yrittävät: vaikutusvallan saamisessa maahanmuuttopolitiikassa.

Lehti kertoo, että Suomessa oikeistopopulistit ovat onnistuneet pääsemään hallitukseen ja saamaan maahanmuuttopolitiikan kontrolliinsa. Lehti kuitenkin muistuttaa, että ilo jäi lyhytaikaiseksi – vallan kääntöpuolena perussuomalaisten kannatuksesta on kadonnut puolet.

Suomen hallituksessa maahanmuuttoasiat kuuluvat kokoomuslaiselle sisäministerille eli nyt Paula Risikolle ja sitä ennen Petteri Orpolle. Ilmeisesti SvD tarkoittaa maahanmuuttopolitiikan kontrollilla sitä, että perussuomalaiset ovat ylipäätään päässeet hallitukseen ja mukaan kirjoittamaan hallitusohjelmaa.

Ruotsalaislehden artikkeli ei paljasta suuria uutisia, mutta kiinnostavinta siinä on artikkelin laajuus. Teksti on pitkä ja perusteellinen ja siinä on selvästi vietetty paljon aikaa perussuomalaisten parissa. Ilmeisten valintojen eli europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon lisäksi juttuun on löydetty tuoreempiakin kasvoja.

Tekstissä käydään läpi esimerkiksi tamperelaisen Tiina Elovaaran ajatuksia hyvinvointivaltiosta.

Sampo Terhoa lehti tituleeraa Timo Soinin ”kruununprinssiksi”. Tällä politiikan kielessä paljon käytetyllä termillä viitataan yleensä puheenjohtajaseuraajaan.

SvD:n artikkelin voit lukea täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat