Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zyskowicz: Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen palautettava BB-taloon

Kokoomuksen kansanedustaja pitää perussuomalaisten nuortenjärjestön puheenjohtajan kommentteja rasistisina. Tynkkynen syyttää Zyskowicziä politikoinnista.

Politiikka
 
HS
Ben Zyskowicz ja Sebastian Tynkkynen
Ben Zyskowicz ja Sebastian Tynkkynen Kuva: HS

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz kritisoi kovasanaisesti perussuomalaisten nuortenjärjestön puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen puheita.

Zyskowiczin tiedotteen mukaan Tynkkynen vaati viime viikolla, että kaikki Suomen kansalaisuutta vailla olevat Irakista, Afganistanista ja Somaliasta tulleet islaminuskoiset ihmiset tulisi palauttaa lähtömaihinsa.

”Jos keskustelu alennetaan tälle tasolle ja tällä linjalla jatketaan, minä voin yhtä hyvin vaatia, että Tynkkynen palautetaan BB-taloon”, Zyskowicz kirjoittaa tiedotteessaan.

Tällä Zyskowicz viittasi siihen, että Tynkkynen osallistui vuonna 2011 Big Brother (BB) -tositelevisio-ohjelmaan.

”BB-taloon voisin hyvin mennä käymään. Mutta en minä kyllä sieltä ole kotoisin”, Tynkkynen kuittaa Zyskowiczille. Tähän Tynkkysen leikkisyys loppuu. ”Mielestäni ei ole reilua vääristää sanomisiani tuolla tavalla. Ja politikoida sillä”, hän sanoo.

Tynkkysen mukaan hän ei kyseisessä, 19. heinäkuuta julkaistussa Facebook-päivityksessään vaatinut näin yksioikoista palauttamista. ”Tarkoitin sitä, että palautusautomaatti pitää saada toimimaan täydellä teholla, nyt kun Suomen maalinjaukset Irakin, Afganistanin ja Somalian maalinjaukset osalta ovat muuttuneet”, Tynkkynen sanoo.

”He, joilla ei ole oikeutta olla täällä, pitää palauttaa”, Tynkkynen sanoo. Hän mainitsee, että jos Afganistanista on Suomeen tullut aivokirurgi tai muuta erityisosaamista omaava henkilö, on hän tervetullut töihin.

Facebook-päivityksessä Tynkkynen kirjoittaa muun muassa näin: ”Nyt kun maalinjaukset ovat muuttuneet, kaikki tapaukset, joissa kansalaisuutta ei ole keritty saamaan, pitää katsoa läpi uudelleen ja palauttaa pikaisesti maihin, joista lähdettiin hakemaan Suomeen turvapaikkaa. Sillä ei ole väliä, onko täällä keritty olemaan kaksi vai neljä vuotta. Kaikki vaan nopeasti ulos.”

Zyskowicz viittaa omassa tiedotteessaan muun muassa tuohon viimeiseen lauseeseen. ”Tynkkynen kirjoittaa muun muassa, että ’islam pitää kitkeä Suomesta pois’ ja että ’kaikki vaan nopeasti ulos’. Tässä ei tosiasiassa ole kyse maahanmuuttopolitiikasta, vaan islaminuskoisten ihmisten vastaisesta kiihotuksesta ja rasistisesta ajattelusta”, Zyskowicz kirjoittaa.

Hän ihmettelee myös sitä, että Tynkkysen johtama Perussuomalaiset Nuoret ehdotti 21. heinäkuuta, että Suomen laista poistetaan pykälät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Tynkkysen mukaan kokoomuksen nuortenjärjestö teki pari vuotta sitten myöskin ehdotuksen siitä, että pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan poistettaisiin. ”Ennen kuin kritisoi, niin Zyskowiczin kannattaisi perehtyä siihen, mitä heidän oma nuortenjärjestö on esittänyt.”

Tynkkysen mukaan kyseinen pykälä suitsii sananvapautta ja keskustelua. ”Juuri nyt kun terrori-iskujen jälkeen tätä keskustelua pitäisi nimenomaan käydä”, Tynkkynen sanoo. Hän viittaa muun muassa siihen, että poliisi tutkii perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen Nizzan terrori-iskun jälkeen esittämiä kommentteja. Rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Zyskowicz on eri mieltä: ”Maahanmuuttopolitiikka on yksi politiikan lohko ja siitä tulee voida käydä yhtä avointa ja vapaata keskustelua kuin muistakin suomalaisen politiikan osa-alueista. On kuitenkin aivan eri asia Tynkkysen tavoin demonisoida yksi kokonainen uskontokunta ja hyökätä tuon uskonnon seuraajia vastaan”, hän kirjoittaa tiedotteessaan.

”Tynkkynen ei ole ensimmäinen Perussuomalaisten riveistä tullut rasismikohun aiheuttaja. Kysymys kuuluukin, miten kauan Perussuomalainen puolue, joka on hallitusvastuussa ja joka on sitoutunut vastustamaan rasismia, voi jatkuvasti tarjota toimintakentän sellaisille poliittisille toimijoille, jotka kiihottavat ihmisiä islaminuskoisia vastaan ja syyllistyvät suoranaiseen rasismiin”, Zyskowicz kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat