Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rasismikeskustelu jatkuu: Perussuomalaisten Hakkarainen nostaa iPhone-miesten tilalle nyt Converse-miehet

Rasistisesta kirjoittelusta syytetty perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kiistää jyrkästi rasismisyytteet. Hakkarainen kokee, että keskustelua maahanmuuton epäkohdista halutaan vaientaa.

Politiikka
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisten voimistunut kirjoittelu maahanmuutosta puhuttaa hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien tapaamisessa elokuussa. Keskustan eduskuntaryhmän vetäjä, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk) on luonnehtinut perussuomalaisten kirjoittelua jopa rasistiseksi.

Rasistisesta kirjoittelusta arvosteltu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) kiistää jyrkästi olevansa rasisti. Hän kokee, että keskustelua maahanmuuton epäkohdista halutaan vaimentaa.

”Kun arvostelen maahanmuuttopolitiikkaa, heti heilahtaa rasismikortti, pienimmästäkin asiasta. En ole rasisti. Yritän vain hoitaa työtäni niin hyvin kuin kykenen.”

Samalla Hakkarainen kritisoi jälleen voimakkaasti maahanmuuttopolitiikkaa ja sanoo, että se vain ruokkii terrorismia Euroopassa.

”Maahanmuuttopolitiikka on järjetöntä. Se luo edellytykset terrori-iskuille, joita sitten jälkikäteen kauhistellaan. Tänne tulee nuoria miehiä, jotka ovat radikalisoituneet jo lähtiessään. Eivät he täällä muutu.”

Aikaisemmin EU-parlamentin jäsen Jussi Halla-aho (ps) nimitti turvapaikanhakijoita iPhone-miehiksi, mutta nyt Hakkarainen nostaa uudeksi statussymboliksi amerikkalaiset merkkikengät.

”Jospa turvapaikanhakijat olisivatkin aitoja avuntarvitsijoita. Mutta kun he kulkevat Converseissaan ja sliipatuissa tukissaan, tätä on tavallisenkin tallaajan hyvin vaikea uskoa.”

Marjanpoiminnasta voisi Hakkaraisen mielestä löytyä mallia toimivalle kotoutukselle.

”Esimerkiksi Thaimaasta on tullut omalle kotiseudulle Keski-Suomeenkin marjanpoimijoita. He ajelevat vanhoilla autorähjillä, jopa yöpyvät autoissaan. He eivät saa sosiaaliturvaa, hankkivat omilla käsillään palkkansa ja tekevät todella lujasti töitä.”

”Siinä on malli tänne tuleville: kädet pitää laittaa töihin.”

Hakkaraisen mielestä todellinen rasismi on vasta nostamassa päätään.

”Se on seurausta ihmisten turhautumisesta tähän tilanteeseen. Oman maan kansalaisista ei pidetä samanlaista huolta kuin tänne tulevista islamilaisista maahanmuuttajista.”

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on arvostellut Hakkaraisen tapaan Suomen turvapaikkapolitiikkaa. Tavio esitti torstaina, että yksin saapuvien turvapaikanhakijoiden pääsy Suomeen estetään. Tavion mukaan se olisi keino torjua terrorismia.

”Jos katsoo viimeaikaisia terroristi-iskuja, niin yksinäiset ääriuskovaiset miehet ovat selvästi profiloituneet”, Tavio perustelee tiedotteessaan.

”En usko suojelupoliisin pystyvän enää valvomaan nykyisiäkään riskihenkilöitä.”

Käytännössä järjestely merkitsisi Tavion mukaan yksin saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemusten välitöntä tutkimista rajalla ja pikakäännytystä.

Tavio sanoo myös kannattavansa koko turvapaikkajärjestelmän lakkauttamista ja siirtymistä yksinomaan hallittuun pakolaiskiintiöjärjestelmään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat