Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä kello 11: Menikö suomalaisten lobbaus ihan metsään?

Politiikka
 

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (r) vierailee tänään perjantaina kello 11 Studio Kulmapöydän suorassa lähetyksessä.

Parlamentissa Torvalds on erikoistunut ympäristö-, ilmasto- ja energia-asioihin. Hän esimerkiksi sai Brysselissä vastuulleen esitellä lain, joka hillitsee pellolla tuotettavien raaka-aineiden käyttöä liikenteen polttoaineissa – EU-kielellä ILUC-direktiivin. Parlamentaarikoille näitä arvostettuja ”raportöörin” tehtäviä ei osu kovin usein.

Tästä syystä Torvaldsin kanssa puhutaan komission tuoreesta esityksestä, jossa EU:n päästövähennystavoitteet jyvitetään eri jäsenmaille.

Suomen esimerkiksi pitää vähentää asumisen, liikenteen ja maatalouden päästöjä lähes 40 prosenttia, kun keskimäärin vähennystavoite EU:ssa on 30 prosenttia. Suomea isompi vähennysosuus on vain Ruotsilla ja Luxemburgilla.

Samassa esityksessä linjattiin myös, miten jäsenmaiden maankäyttö eli esimerkiksi metsänhoito vaikuttaa päästötavoitteisiin. Esimerkiksi metsänistutuksilla voi saada helpotusta omiin päästövähennyksiinsä. Kuitenkaan talousmetsää ei vielä hyväksytty varsinaiseksi hiilinieluksi, vaikka Suomessa oli niin toivottu.

Menikö siis suomalaisten lobbaus tässä ihan metsään?

Torvaldsin puoluetoveri eli Rkp:n entinen puheenjohtaja Carl Haglund siirtyi hiljattain kiinalaiseen biopolttoaineyhtiö Kaidiin töihin. Kaidi sai juuri EU-komissiolta ison tuen hankkeelleen Kemiin. Tästäkin Torvaldsilta kysytään.

Lisäksi suoraan lähetykseen otetaan yleisökysymyksiä. Niitä voi kohdistaa Twitterissä ennen lähetystä merkinnällä @piiaelonen

Torvaldsia haastattelevat HS:n Marko Junkkari ja Piia Elonen.

Jarmo Stenmark
EU-parlamentin jäsen Nils Torvalds (r).
EU-parlamentin jäsen Nils Torvalds (r).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat