Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan kansanedustaja ehdottaa kaupunkeihin kolmipäiväistä postinjakelua, maalle viisipäiväistä

Politiikka
 

Keskustan kansanedustaja Markus Lohi ehdottaa pohdittavaksi mallia, jossa postia jaettaisiin kaupunkialueella kolmesti viikossa. Maaseudulla jakelupäivät säilyisivät viidessä.

Lohi kirjoitta aiheesta blogissaan. Hän edustaa Lapin vaalipiiriä.

Postilain uudistuksessa pohditaan muun muassa jakelutiheyttä ja kirjeiden kulkunopeutta. Digitalisoitumisen myötä kirjepostin määrä on romahtanut ja Posti joutuu miettimään palveluidensa järjestämistä uusiksi. Yhtenä vaihtoehtona on esitetty kolmipäiväiseen postinjakeluun siirtymistä.

”Erityisesti jakelutiheys puhuttaa myös harvaan asutussa Lapissa. Moni ei kaipaa laskuja joka päivä, mutta posti tuo myös paljon muuta”, Lohi kirjoittaa blogissaan.

”Mielestäni uudistuksen yhteydessä voitaisiin rohkeasti pohtia mallia, jossa kaupunkialueilla jakelupäiviä olisi kolme ja jakelupäivien ulkopuolella postin voisi hakea asiamiespostista. Maaseudulla, jossa postin toimipaikan ovat kaukana, jakelupäivät säilyisivät viitenä”, Lohi kirjoittaa.

Lohi puoltaa kirjoituksessaan myös sitä, että kerrostaloissa siirryttäisiin lokerikkojakeluun luukkujakelun rinnalle tai jopa ainoaksi jakelutavaksi. ”Tätä mallia puoltaisi se, että lokerikkoihin voitaisiin toimittaa myös pienet paketit, jotka eivät oven postiluukusta mahdu”, Lohi kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat