Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri Mykkänen HSTV:n haastattelussa: Hallituksen työllisyystavoite ei ole mahdoton

Mykkäsen mukaan hallituksen on voitava tehdä työllisyyteen liittyviä päätöksiä, vaikkeivät kaikki työmarkkinajärjestöjen osapuolet ottaisi niitä vastaan iloiten.

Politiikka
 
Ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen, vastustaako kokoomus yritysten veroalea?
Ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen, vastustaako kokoomus yritysten veroalea?
Perjantaina 5. elokuuta Studio Kulmapöydän lähetyksessä vieraili ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen. Häntä haastattelivat Marko Junkkari sekä Jarno Hartikainen.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok) mielestä hallituksen tavoite 72 prosentin työllisyysasteesta ei ole saavuttamattomissa.

”Ei se mahdotonta ole. Paljon tietysti on kiinni maailmankaupan vedosta ja siihen on yksin vaikea vaikuttaa, mutta on mahdollista että olemme saumakohdassa”, Mykkänen kertoi HSTV:n Studio Kulmapöydässä.

Hallitus ilmoittaa hallitusohjelmassaan tavoitteekseen 72 prosentin työllisyysasteen. Työllisyysaste on nyt 68,5 prosenttia, kun siitä on poistettu kausittaiset vaihtelut.

Tavoitetta on pidetty epärealistisena. Esimerkiksi Suomen Pankki on arvioinut, ettei tavoite toteudu tällä vaalikaudella.

Mykkänen ei silti ole heittänyt toivoa. Hänen mukaansa kilpailukykysopimus ja mahdolliset tulevat helpotukset esimerkiksi palvelualan työllistämiseen saatetaan muutaman vuoden päästä nähdä käännekohtina.

”Sitä kautta pidän ihan mahdollisena, että pääsemme työllisyystavoitteeseen.”

Studio Kulmapöydässä Mykkänen kertoi, että hänen mielestään kilpailukykysopimus ei voi täysin sulkea pois uusia toimia työllistämiseen ja töihin kannustamiseen.

Hänen mukaansa hallitus pystyy poistamaan työllistämisen estetä lainsäädäntöteitse sellaisillakin keinoilla, joilla ei tule törmäystä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

”Toisaalta hallituksella on oltava mahdollisuus tehdä muutoksia, joilla kannustaa töihin ja työllistämiseen, vaikka kaikki työmarkkinajärjestöjen osapuolet eivät niitä välttämättä riemurinnoin huutaisikaan.”

Kulmapöydässä keskusteltiin myös keskustan esityksestä ottaa käyttöön investointivaraus. Mykkäsen mukaan kokoomus on valmis alentamaan yhteisöveroa, mutta keskustan ajamiin investointivarauksiin kokoomuksessa suhtaudutaan skeptisesti.

”Suhtaudumme skeptisesti siihen, että ikään kuin huutoäänestyksellä valitaan joku varausmalli. Varsinkin, jos se on sen tyyppinen, että yrittäjä tarvitsee siihen verokonsulttia”

Investointivaraus tarkoittaa sitä, että yritys voi tehdä verotettavasta voitostaan varauksen, josta se ei maksa veroa.

Jos yritys käyttää varauksen aikarajan kuluessa investointiin, sen ei tarvitse maksaa varaukseen liittyvää yhteisöveroa. Jos investointia ei tehdä tietyn ajan kuluessa ja yritys maksaa veron.

”Verotuksen pitää olla läpinäkyvää ja pitkäjänteistä”, Mykkänen sanoi.

HSTV:n Studio Kulmapöydässä puhuttiin myös ilmastopolitiikasta ja vastattiin katsojien kysymyksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat