Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko palkkaerojen kasvu vääjäämätöntä? Sdp:n Antti Rinne HSTV:n suorassa lähetyksessä kello 10

Politiikka
 

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tulee perjantaina kello 10 Studio Kulmapöydän suoraan lähetykseen. Haastattelun pääaihe on valtion ensi vuoden budjetti.

Valtiovarainministeriö julkistaa kokonaisuudessaan perjantaina oman esityksensä ensi vuoden budjetiksi. Miltä se näyttää Antti Rinteen, edellisen hallituksen valtiovarainministerin silmiin?

Budjettiesityksen mukaan kaikkien palkansaajien ansiotuloverotusta ollaan keventämässä 0,5 prosenttiyksiköllä. Tämä on kompensaatiota kilpailukykysopimuksesta, jossa työnantajamaksuja siirretään työntekijöiden maksettavaksi. Uutena asiana tuli se, että esityksessä kevennetään myös eläkeläisten verotusta.

Oppositiopuolue Sdp on moneen otteeseen vaatinut eläkeläisten huomioimista. Saako hallitus nyt Antti Rinteeltä kiitokset?

Hallitus ei ole tekemässä uusia menoleikkauksia, mutta aiemmin sovittujakin on vielä paljon tekemättä.

Hallitus päätti jo keväällä, että lähes kaikki Kela-etuudet menevät juustohöyläleikkuriin julkisen talouden kohentamisen nimissä. Leikkaukset kohdistuvat muun muassa lapsilisiin, kansaneläkkeisiin, kodinhoidon ja työmarkkinatukeen, vammaistukeen ja työttömän perusturvaan.

Lisäksi valtiovarainministeri Petteri Orpo on ehtinyt jo todeta, että mikäli työllisyys ei parane, ensi keväänä hallitus voi joutua tekemään lisäleikkauksia.

Valtiovarainministeriön esityksen mukaan Suomi joutuisi ottamana 5,9 miljardia euroa lisävelkaa ensi vuonna. Miten Sdp tasapainottaisi budjetin?

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Martti Hetemäki totesi keskiviikkona Helsingin Sanomien haastattelussa: ”suomalaisten pitää hyväksyä palkkaerojen kasvu, jotta työllisyys paranisi”.

Onko palkkaerojen kasvattaminen ratkaisu työttömyysongelmaan? Miten Sdp suhtautuu matalapalkkaisiin töihin? Miten se purkaisi kannustinloukkuja?

Rinnettä haastattelevat HS:n Paavo Teittinen ja Marko Junkkari.

Markku Ulander
Antti Rinne
Antti Rinne
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat