Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriön tilaisuuksiin osallistuneiden nimilistat julki – Kansliapäällikkö Nerg: ”Julkisuus on vain myönteinen asia”

Politiikka
 

Sisäministeriö aikoo muuttaa julkisuuslinjansa ja päivittää sisäistä ohjeistustaan ministeriön tilaisuuksiin osallistuneiden vieraiden nimilistojen julkisuudesta.

Linjauksen muutos on seurausta Ilta-Sanomien ministerien alkoholilaskuihin keskittyvästä uutisoinnista. Lehti on yrittänyt saada sisäministeriötä julkaisemaan muun muassa Petteri Orpon (kok) illanistujaisten osallistujalistat, mutta ministeriö on kieltäytynyt. Lauantaina sisäministeriö kuitenkin pyörsi aiemman kantansa.

”Julkisuuslain perusteella osallistujalistat ovat julkista tietoa. Oma ohjeistuksemme ei ollut enää ajanmukainen”, kansliapäällikkö Päivi Nerg sanoo HS:lle.

”Julkistamme kaikki osallistujalistat taannehtivastikin lukuun ottamatta tilaisuuksia, joiden osallistujalistaa ei sisäisen turvallisuuden kannalta voi julkistaa. Omat sääntömme olisivat tosin taannehtivan julkistuksen estäneet.”

Ministeriö perusteli kieltäytymistään alun perin sisäisillä ohjesäännöillään: taloussääntöön kirjataan kaikki ministerin edustusmenot, mutta osallistujalista jätetään vain ministerin kalenteriin. Ministerin kalenteri on puolestaan valtioneuvoston määräyksellä salainen.

Nerg kiitteli tutkivaa journalismia asian selvittämisestä.

”Hyvä, että asia tuli ilmi. Tämä on meille vain kaikin puolin myönteistä. Kun kyse on verovarojen käytöstä, on tärkeää, että luottamus säilyy”, Nerg painottaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat