Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo: Työllisyyspaketti on välttämätön – ”En halua leikata palveluita”

Politiikka
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Jyväskylässä maanantaina.
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Jyväskylässä maanantaina. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoo, että hallitus tekee budjettiriiheen merkittävän työllisyysastetta parantavan työllisyyspaketin.

Orpon mukaan tärkeä valinta on: ”taistelemmeko korkeamman työllisyysasteen puolesta vai luovutammeko ja taas leikkaamme palveluista.”

”Minä en halua leikata palveluita tai tulonsiirtoja, taistelen työllisyysasteen puolesta.”

”Pitää purkaa kannustinloukkuja ja helpottaa työllistämistä. Työn tekemisen ja työn teettämisen pitää olla kannattavaa. Vain se, että suomalaiset saadaan töihin antaa edellytykset reilulle yhteiskunnalle”, Orpo kiteytti kokoomuksen ministeriryhmän kokouksessa Jyväskylässä.

Hän nosti esiin kolme vaikeinta työttömien ryhmää: nuorisotyöttömyyden, vasta työttömiksi jääneet sekä pitkäaikaistyöttömät. ”Nuorisotyöttömyys on pahin syöpä koska jäljet ovat pitkät. siitä on vaikea parantua. ”

Orpo sanoi, että kilpailukykysopimus ei vastannut sitä mitä hallitusohjelmassa odotettiin.

”Se ei ollut sitä mitä haettiin, mutta sillä pystyttiin korjaaman palkanmuodostuksen virheitä, eli kurotaan kilpailukumppaneita kiinni. Sopimus tuo myös työrauhaa työmarkkinoille. ”

Hän sanoi, että hallitus ei ole seissyt tumput suorina, vaan käynnistänyt työlain muutoksia: kannustinloukkujen purkamista, työttömyysturvan aktivointia, työllistämiskynnyksen alentamista, työllistämispalvelujen tehostamista.

”Puolen vuoden päästä katsotaan pitääkö hallitusohjelmaa reivata johonkin suuntaan.”

Hallituksen kehyspäätöksen mukaan työttömien aktivointiin suunnatut varat eli työvoima- ja yrityspalvelujen määrärahat vähenevät vuosi vuodelta. Orpo lupasi, että näitäkin tarkastellaan hallituksen budjettiriihessä. Toisaalta työmarkkinatuen määrärahat työttömien aktivointiin ovat kasvaneet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat