Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomukselle ministerinvaihdos tuli yllätyksenä – Orpo: ”Mitään viitteitä ei ollut”

Perussuomalaiset kertoivat tiistaina, että sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) eroaa tehtävästään.

Politiikka
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo osallistui toritapahtumaan kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Tampereella tiistaina.
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo osallistui toritapahtumaan kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Tampereella tiistaina. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Tampere

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo yllättyi täysin sosiaali- ja terveysministerin vaihdoksesta.

Perussuomalaiset kertoi tiistaina, että sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) eroaa tehtävästään. Uudeksi ministeriksi Mäntylän tilalle nimitetään Pirkko Mattila.

Orpo sanoi Tampereella tiistaina, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti asiasta hänelle vain hetki ennen perussuomalaisten tiedotustilaisuuden alkamista. Sisäministeri Paula Risikko kuuli asiasta STT:n uutisista vasta tiedotustilaisuuden jo päätyttyä.

”Mitään viitteitä ei ollut, että ministeri vaihtuu”, Orpo sanoi myöhemmin.

Orpo ei kuitenkaan nähnyt perussuomalaisten informoinnissa mitään ongelmaa. ”En kokenut sitä epäasiallisena, olettaen että hän (Soini) on käynyt asian pääministerin kanssa läpi.”

Risikko toivoi, että Mäntylälle ei ole sattunut mitään. ”Kovin herkästi kukaan ei ministerin tehtävästä lähde.”

Orpon mukaan sosiaali- ja terveysministerin vaihtuminen ei vaikuta hallituksen työskentelyyn.

”Pirkko Mattila on pätevä ja pystyvä poliitikko, hän on tehnyt ahkerasti ja paneutuvasti töitä.”

Mattila ottaa perussuomalaisissa vastuun sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksesta (sote). Kokoomuksen sote-vastuuta kantaa sisäministeri Risikko, joka on myös toiminut sosiaali- ja terveysministerinä. Hän ei usko, että sote-uudistus hidastuu ministerin vaihdoksen myötä.

”En usko, kaikki on hyvin putkessa ja tiedän, että Pirkko Mattila on hyvin asiasta perillä ja sosiaali- ja terveysalan ihminen, joten luulen, että pendolinoon hyppääminen on helppoa”, Risikko sanoi.

Kumpikin kokoomusministeri kehui Hanna Mäntylän pärjänneen tehtävässä hyvin.

Kesällä syntyi alustava sopu sote-uudistuksen linjoista ja palvelujen valinnanvapaudesta. Oireita kuitenkin on, että lopullinen ratkaisu ei ole helppo.

Orpo kuitenkin on luottavainen.

”Luulen että isoimmat poliittiset kysymykset on ratkottu. En usko että ministerinvaihdos vaikuttaa, koska sote-juna liikkuu kovaa vauhtia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat