Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi ministeri Mattila: ”Edustan sitä, mitä hyvinvointiyhteiskunta parhaimmillaan tuottaa”

Politiikka
 
Tuleva sosiaali- ja terveysministeri on "romakka työnainen"
Tuleva sosiaali- ja terveysministeri on "romakka työnainen"
Perussuomalaisten tuleva sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila on Muhokselta kotoisin oleva toisen kauden kansanedustaja, ja omasta mielestään "romakka työnainen". Kuvaus: Esa Syväkuru, toimittaja ja editoija: Tomi Peurakoski

Uudeksi sosiaali-ja terveysministeriksi ensi viikolla nimitettävä Pirkko Mattila, 52, tunnustaa, että ministerinimitys on yllätys.

”Tuli yllätyksenä, kyllä. Mutta elämässähän sattuu yllätyksiä.”

”Otan nimityksen puoluejohdon luottamuksen osoituksena. Ehkä tämä on jatkumo työlle, jota olen tehnyt ensin pitkän linjan kuntapäättäjänä, sitten kansanedustajana ja nyt myös hallituspuolueen jäsenenä”, Mattila arvioi.

Mattila myöntää, että uusi pesti on haastava. Työnä on selittää esimerkiksi kipeitä leikkauksia sosiaalietuuksista.

”Työ on toki haastavaa, mutta en jää sitä yksin tekemään. Hanna Mäntylä (ps) on luvannut tukensa ja myös eduskunta- sekä ministeriryhmä tukevat tietysti.”

”Eihän mikään leikkaus ole koskaan helppo päätös. Ei niitä kukaan huvikseen tee. Ne ovat kuitenkin aina myös hallituksen yhteisiä päätöksiä”, Mattila sanoo.

Yli-Iissä syntynyt, toisen kauden kansanedustaja Mattila kuvaa itseään tavalliseksi ihmiseksi.

”Olen varmaan aika mutkaton ihminen, tavallinen suomalainen. Olen pitkän linjan kuntapoliitikko ja perheenäiti. Olen ollut kotiäiti, työssäkäyvä äiti ja opiskeleva äiti. Olen myös kuuron yksinhuoltajaäidin tytär ja oppinut viittomakielen jo pienenä.”

”Edustan sitä, mitä pohjoismainen hyvinvointimalli parhaimmillaan tuottaa. Ehkä elämässäni näkyy myös se, mitä kannattaa puolustaa: edustan alueellista tasa-arvoa, olen päässyt kouluun, saanut lapsilisät, minulla on ollut ilmainen terveydenhuolto ja ilmainen koulutus”, hän luettelee.

Mattila ei halua ennakoida, minkälaisia ratkaisuja ja mahdollisia vanhojen rakenteiden purkupäätöksiä hänellä on edessään esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien, maahanmuuttajien ja nuorten työllistämiseksi.

”Tässä vaiheessa on vielä täysin mahdotonta puhua mitään yksityiskohdista. On vain sellainen pörinä ja pärinä nyt päässä. Työllistämisasiat koskettavat tietysti myös muiden ministeriöiden tontteja ja tehdään myös paljon sektorit ylittävää yhteistyötä.”

”Työhän on tottakai myös sosiaaliturvaa. Mutta on niitäkin ihmisiä, jotka tulevat aina olemaan työn ulkopuolella, esimerkiksi vammaisryhmät.”

Kansanedustaja Mattila on ollut vuodesta 2011. Häntä veikattiin myös eduskunnan puhemiehen paikalle ja ministeriksi heti vaalien jälkeen.

Eduskunnassa Mattila toimii hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

”Vuosien varrella on kertynyt jo aikamoinen ystäväpiiri eduskunnassakin.”

Mattila on työskennellyt sairaanhoitajana ja ennen eduskuntaa hän toimi kouluttajana Oulun aikuiskoulutuskeskuksessa. Mattila asuu Muhoksella lähellä Oulua. Hänellä on kolme tutkintoa: filosofian maisteri, anestesiasairaanhoitaja ja opettaja.

Läheisen sairaus sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän eropäätöksen pääsyynä
Läheisen sairaus sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän eropäätöksen pääsyynä
Väistyvä perussuomalaisten sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä kertoo, että pääsyynä eronpyyntöön on läheisen parantumaton sairaus ja halu olla hyvä vanhempi lapsille. Kuvaus: Esa Syväkuru, toimittaja ja editoija: Tomi Peurakoski.
Esa Syväkuru / HS
Pirkko Mattila (ps) nimitetään ensi viikolla sosiaali- ja terveysministeriksi.
Pirkko Mattila (ps) nimitetään ensi viikolla sosiaali- ja terveysministeriksi.
Esa Syväkuru / HS
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi nouseva Pirkko Mattila ja tehtävän jättävä Hanna Mäntylä tiedotustilaisuudessa Helsingissä tiistaina.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi nouseva Pirkko Mattila ja tehtävän jättävä Hanna Mäntylä tiedotustilaisuudessa Helsingissä tiistaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat