Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntalehti: Kuntajohtajat eivät ole valmiita alentamaan palkkaansa sote-uudistuksen takia

Kuntalehden haastattelemista 125 kuntajohtajasta vain 20 on valmis alentamaan palkkaansa jatkossa.

Politiikka
 
Seppo Samuli / Lehtikuva
Kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpo (vas.) ja keskustan perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula esittelivät kesäkuussa sote- ja aluehallintouudistuksen alustavia lakiluonnoksia.
Kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpo (vas.) ja keskustan perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula esittelivät kesäkuussa sote- ja aluehallintouudistuksen alustavia lakiluonnoksia. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

Kuntalehden tekemän selvityksen mukaan kuntajohtajat eivät ole valmiita alentamaan palkkaansa, vaikka sote-uudistuksen myötä kunnilta siirtyy koko sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisvastuu maakunnille. Samalla poistuu keskimäärin yli puolet kunnan budjetista.

Kuntalehden haastattelemista 125 kuntajohtajasta 30 katsoo, että palkan peruste olisi syytä määritellä uudelleen sote-uudistuksen yhteydessä. Vain 20 on kuitenkin valmis alentamaan palkkaansa jatkossa.

Kunnanjohtajan keskimääräiset tulot ovat tällä hetkellä runsaat 6 700 euroa kuukaudessa.

Sote-palvelujen lisäksi kunnilta on siirtymässä maakunnille myös pelastustoimi, ympäristöterveydenhuolto, alueelliset kehittämistehtävät ja elinkeinojen edistäminen.

Tästä huolimatta Kuntalehden haastattelemat kuntapäättäjät eivät usko omien töidensä vähenevän. Kuntajohtajat ovat sitä mieltä, että nykyiselle vahvalle kuntajohtajamallille on perusteet jatkossakin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat