Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Demarit ja perussuomalaiset samaa mieltä yli 60–vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien lähettämisestä eläkkeelle

Erittäin harva yli 60–vuotiaista työttömistä työllistyy uudelleen.

Politiikka
 
Lehtikuva
Demareiden entiset työministerit Lauri Ihalainen ja Tarja Filatov jakavat nykyisen perussuomalaisen työministeri Jari Lindströmin näkemyksen.
Demareiden entiset työministerit Lauri Ihalainen ja Tarja Filatov jakavat nykyisen perussuomalaisen työministeri Jari Lindströmin näkemyksen. Kuva: Lehtikuva

Demareiden entiset työministerit Tarja Filatov ja Lauri Ihalainen kehuvat Sdp:n tiedotteessa perussuomalaisen työministeri Jari Lindströmin ajatusta yli 60–vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien lähettämisestä eläkkeelle.

Perussuomalaiset esittivät lauantaina, että pitkään työttömänä olleille, yli 60–vuotiaille myönnettäisiin eläketuki. Perusteena esitykselle oli, että vain hyvin harva yli 60–vuotiaista työttömistä päätyy vielä työllistymään.

Lindströmin arvion mukaan muutoksen hinta olisi noin 30 miljoonaa euroa.

Demareiden mielestä Lindström on tarttunut ehdotukseen, joka alkujaan on Sdp:n laatima. Vaikka entiset työministerit ovat iloisia Lindströmin ajatuksesta, se samalla myös hämmentää heitä.

”Hiukan hämmentynyt olen siitä, että vielä kuukausi sitten sain ministeri [Hanna] Mäntylältä asiaa koskevaan kirjalliseen kysymykseen vastauksen, jossa todettiin, että ’pitkäaikaistyöttömien eläketuki ei olisi linjassa eläkkeelle jäämisiän nostamisen ja työurien pidentämistä koskevien tavoitteiden kanssa’. Toivottavasti perussuomalaisten rivit ovat tässä asiassa suorat ja asia hoidetaan kuntoon pikimmiten”, Filatov sanoo tiedotteessa.

”Olemme kuitenkin nuivia pitkäaikaistyöttömien työllistämiselle työehtosopimuksia alhaisimmilla palkoilla. Siis se ei käy”, Lindström sanoi lauantaina.

Lauri Ihalainen tarttui tähän demareiden tiedotteessa.

”Tässä työmarkkinatilanteessa on perusteltua päästää osa ikääntyneistä pitkään työttömänä olleista henkilöistä eläketuen piiriin. Niin ikään olen iloinen, että ministeri Lindström sanoi selvästi, ettei hän hyväksy että pitkäaikaistyöttömien työehtoja ryhdyttäisiin heikentämään”, Ihalainen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat