Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TEM:n ykkösvirkamies Kauppalehdessä: Palkat alas ja työttömyysturva lyhyemmäksi

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson ehdottaa pienempiä palkkoja kuin työehtosopimuksessa ja leikkaisi työttömyysturvan kestoa työllisyyden parantamiseksi.

Politiikka
 
Mikko Paakkanen / HS
Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin mielestä Suomessa on liikaa järjestelmiä, jotka vievät ihmisiä pitkäksi aikaa työmarkkinoiden ulkopuolelle. Kuvassa Gustafsson edellisellä työpaikallaan Suomen Pekingin-suurlähetystössä.
Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin mielestä Suomessa on liikaa järjestelmiä, jotka vievät ihmisiä pitkäksi aikaa työmarkkinoiden ulkopuolelle. Kuvassa Gustafsson edellisellä työpaikallaan Suomen Pekingin-suurlähetystössä. Kuva: Mikko Paakkanen / HS

Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kansliapäällikkö Jari Gustafsson vaatii Kauppalehdessä kovia otteita työllisyyden parantamiseksi ja työttömyyden nujertamiseksi.

Gustafssonin mukaan Suomessa pitäisi hyväksyä pienemmät palkat kuin työehtosopimuksissa ja työttömyysturvan kestoa pitäisi lyhentää. Gustafsson leikkaisi myös kotihoidon tukea ja lopettaisi vuorotteluvapaan kokonaan.

Kauppalehden kolumnissa Gustafsson kirjoittaa, että Suomessa on paljon tärkeää tekemätöntä työtä, josta ei synny työpaikkoja, koska työn hinta on liian suuri suhteessa tuottavuuteen.

”Käsitykseni on, että markkinaehtoisemmin määräytyvät palkat yhdistettynä pienipalkkaisia auttaviin tulosiirtoihin johtaisivat pienempiin tuloeroihin ja parempaan työllisyyteen. Samalla lyhennettäisiin työttömyysturvan kestoa”, hän arvioi.

Gustafssonin mielestä Suomessa on myös liikaa järjestelmiä, jotka vievät ihmisiä pitkäksi aikaa työmarkkinoiden ulkopuolelle. Hän mainitsee esimerkkeinä kotihoidon tuen ja vuorotteluvapaan.

”Kotihoidon tuen enimmäiskestoa on tarpeen lyhentää, koska se on naisten työuran kannalta todellinen tasa-arvo-ongelma. Vuorotteluvapaan ehtoja pitää edelleen tiukentaa, ja järjestelmän lopettaminen tulee ottaa vakavaan pohdintaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat