Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri Niinistö: Suomi haluaa puolustussopimuksen USA:n kanssa jo syksyllä

Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi Reutersille, että sopimus halutaan solmia ennen Yhdysvaltojen presidentinvaaleja.

Politiikka
 
Antti Hämäläinen
Puolustusvoimien Arrow-sotaharjoitukseen Niinisalossa viime toukokuussa osallistui myös yhdysvaltalaissotilaita.
Puolustusvoimien Arrow-sotaharjoitukseen Niinisalossa viime toukokuussa osallistui myös yhdysvaltalaissotilaita. Kuva: Antti Hämäläinen

Puolustusministeri Jussi Niinistö sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että Suomi haluaa allekirjoittaa Yhdysvaltojen kanssa sopimuksen puolustusyhteistyöstä ennen Yhdysvaltojen syksyisiä presidentinvaaleja. Se on yksi syistä, joiden vuoksi se on tehtävä syksyn aikana, Niinistö sanoi Reutersin mukaan.

Niinistö kuitenkin jatkoi olevansa varma, että Suomi ja Yhdysvallat jatkavat työskentelyä yhdessä huolimatta siitä kumpi presidentinvaalien pääehdokkaista voittaa vaalit.

HS kertoi lauantaina, että Suomi valmistelee puolustusyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Lännen Media.

Niinistön mukaan tekeillä oleva sopimus ei sisällä velvollisuutta sotilaallisen avun antamiseen. Sopimus kattaa aiheita, joiden parissa maat jo tekevät yhteistyötä: sotilaallinen koulutus, tietojen vaihto ja tutkimus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat