Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmistoliiton Li Andersson: Hallitus vie Suomea harhaan työelämäpolitiikassa

Anderssonin mukaan ei ole olemassa yhteyttä suurten palkkaerojen ja korkean työllisyysasteen välillä: ”Puheissa ei ole kyse mistään muusta kuin ideologiasta.”

Politiikka
 
Tommi Anttonen / Lehtikuva
Li Andersson lupaa vasemmistoliiton haastavan syksyn aikana oikeiston työelämää heikentävän politiikan ja aikovan tehdä konkreettisia aloitteita muun muassa minimipalkkalain aikaansaamiseksi.
Li Andersson lupaa vasemmistoliiton haastavan syksyn aikana oikeiston työelämää heikentävän politiikan ja aikovan tehdä konkreettisia aloitteita muun muassa minimipalkkalain aikaansaamiseksi. Kuva: Tommi Anttonen / Lehtikuva

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mielestä pääministeri Juha Sipilä (kesk) hallituksineen valitsi heti hallituskauden alusta työmarkkinapolitiikalleen linjan, joka kuuluu menneisyyteen.

Anderssonin mukaan ei myöskään näytä olevan mitään tiettyä päätepistettä tai viimeistä ”kipeää päätöstä”, jonka jälkeen hallituksen ja Elinkeinoelämän keskusliiton työelämälinja muuttuisi.

”Kiristyslinjaa jatketaan ideologisista syistä, ilman loppua”, Andersson sanoi tiistaina Jyväskylässä vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

Anderssonin mukaan pöly ehti tuskin laskeutua kilpailukykysopimuksen päälle, kun jo kesän aikana eri suunnista alkoi tulla ehdotuksia työehtojen lisäheikennyksistä.

Andersson kertoo kesän aikana kiertäneensä useissa yrityksissä, suurissa ja pienissä.

”Vierailuillani en ole tavannut yhtä ainoaa yritysjohtajaa tai työnantajaa, jonka mielestä suurella vaivalla synnytetty kuuden minuutin työajanpidennys olisi heidän yrityksensä kilpailukyvyn kannalta oleellinen”, Andersson sanoi.

”Sen sijaan olen kuullut, että työpaikalla vietettyä minuuttimäärää tärkeämpää on työntekijän työpanos ja jaksaminen.”

Anderssonin mukaan yrityksissä on korostettu palkkakustannusten sijaan tuotteiden laatua ja toimitusvarmuutta ja toivottu panostuksia tuotekehitykseen ja tutkimukseen.

Anderssonin mukaan vasemmistoliitto aikoo syksyn aikana haastaa oikeiston työelämää heikentävän politiikan ja tehdä konkreettisia aloitteita muun muassa minimipalkkalain aikaansaamiseksi.

”Suomen ongelma ei ole, ettei olisi kannustavaa tehdä töitä”, Andersson sanoi.

Hänen mukaansa suurempia ongelmia ovat muun muassa naisten vastentahtoisesti tekemä osa-aikatyö, kankea sosiaaliturva eikä työttömien haluttomuus ottaa vastaan töitä.

Anderssonin mukaan vasemmistoliitto esittää, että opiskelu sallittaisiin kaikille työttömiksi jääneille.

Hän esittää myös, että hallitus osoittaisi lisää määrärahoja palkkatukeen.

”Kannatamme myös Lex Taipaleeksi kutsuttua esitystä, joka helpottaisi yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien eläkkeelle siirtymistä”, Andersson sanoi.

Hän antoi laista kunnian silloiselle vasemmistoliiton ministerille Claes Anderssonille, joka aikoinaan ehdotti asiaa.

”Eli esityksen nimi voisi olla myös Lex Andersson, tai tässä tilanteessa ehkä Lex Clasu.”

”Suomen ongelma ei ole matalapalkkatyön puute”, Andersson sanoi.

”Ei ole olemassa mitään tieteellistä yhteyttä suurten palkkaerojen ja korkean työllisyysasteen välillä. Puheissa ei ole kyse mistään muusta kuin ideologiasta ja pyrkimyksestä siirtää vastuu palkanmaksusta työnantajilta valtiolle.”

Andersson ehdotti puheessaan korjauksia ensi vuoden budjettiesitykseen muun muassa niin, että pääomaverotusta kiristettäisiin, suurituloisten veronkevennykset peruttaisiin ja kaikkia osinkoja verotettaisiin.

Lisäksi hän peruisi esitetyn yrittäjävähennyksen ja perintö- ja lahjaverotukseen esitetyt kevennykset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat