Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orpo ”valmis keskustelemaan matalan tuottavuuden työn tukemisesta”

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) ilmoittaa olevansa valmis harkitsemaan matalan tuottavuuden työn tukemista. Perussuomalaisten esityksen perua päivähoitomaksujen korotukset pääomaveroa kiristämällä Orpo torjuu.

Politiikka
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan työttömyys- ja sosiaaliturvaa pitää kehittää aktivoivampaan ja kannustavampaan suuntaan.
Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan työttömyys- ja sosiaaliturvaa pitää kehittää aktivoivampaan ja kannustavampaan suuntaan. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) ilmoittaa olevansa valmis harkitsemaan matalan tuottavuuden työn tukemista. Turussa kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Orpo painotti, että hän ei halua luoda kuitenkaan matalapalkka-aloja Suomeen.

Orpo näyttää siis osittain vihreää valoa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin esitykselle matalapalkasta sosiaaliturvalla täydennettynä.

”En halua luoda matalapalkkatöitä. Olen valmis keskustelemaan kuitenkin matalan tuottavuuden työn tukemisesta. Erilaisista palkkatukimalleista, jolla matalamminkin palkattu työ kannattaisi ottaa vastaan.”

”Yleisenä periaatteena olen valmis kannattamaan työn tekoa kuin työttömänä oloa.”

Orpon mukaan työttömyys- ja sosiaaliturvaa pitää kehittää aktivoivampaan ja kannustavampaan suuntaan.

”Työn vastaanoton pitäisi aina olla kannattavaa.”

”Ja tärkeä periaate on, että palkalla pitää tulla toimeen. Sellainen yhteiskunnan pitäisi olla. Mutta jos on paljon työttömiä ja paljon tekemättömiä töitä, tuetaan ihmisen työllistymiseksi mieluummin työtä kuin passiivisena oloa.”

Perussuomalaisten ehdotukseen passittaa yli 60-vuotiaat työllistettävät eläkkeelle Orpo lämpenee osittain.

”En halua luoda sellaista automaatiota, että 60 vuotta täyttänyt pitkäaikaistyötön pääsee eläkkeelle. Se ei ole järkevää. Niille pitkäaikaistyöttömille, joille työtä ei millään tavoin löydy, voisi ratkaisuja etsiä. Heitä on aika paljon, tuhansia.”

Perussuomalaisten esityksen perua päivähoitomaksujen korotukset pääomaveroa kiristämällä Orpo taas torjuu. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi perjantaina, että päivähoitomaksujen korotuksista voidaan luopua, jos vastineeksi pääomaveroprosentti nousee yhden prosenttiyksikön.

”En haluaisi käydä julkista huutokauppaa asioista, jotka ovat budjettiriihessä. Haluan peilata kaiken työllisyyttä vasten. Pääomaveron kiristys olisi kuitenkin nyt myrkkyä työllisyydelle, investoinneille ja kasvulle”, Orpo sanoo.

Pääministeri Juha Sipilä (kok) on sanonut jo aiemmin, ettei nyt ole oikea hetki pääomaveron kiristämiseen.

Soini korottaisi pääomaveroa päivähoitoriidassa
Soini korottaisi pääomaveroa päivähoitoriidassa
Ulkoministeri Timo Soini (ps) esittää päivähoitomaksuista hallituksessa syntyneeseen kiistaan kompromissia. Korotukset voidaan Soinin mukaan perua, jos pääomaveroa kiristetään samalla prosenttiyksikön verran. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaus ja leikkaus Kimmo Penttinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat