Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmistoliitossa ihmetellään vihreiden halua torjua punavihreä yhteistyö – ”Halutaanko siellä kumartaa joka suuntaan?”

Ryhmäpuheenjohtaja Pekonen: ”Halutaanko siellä kumartaa joka suuntaan ja olla jalka toisessa leirissä?”

Politiikka
 
Tommi Anttonen / Lehtikuva
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen ja kansanedustaja Silvia Modig (taustalla) osallistuivat tiistaina vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Jyväskylässä.
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen ja kansanedustaja Silvia Modig (taustalla) osallistuivat tiistaina vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Jyväskylässä. Kuva: Tommi Anttonen / Lehtikuva

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen pitää hyvänä ajatusta siitä, että oppositiossa olevat Sdp, vihreät ja vasemmistoliitto tekisivät nykyistä enemmän yhteistyötä ja yhteisiä esityksiä.

Pekonen ihmettelee vihreiden nihkeyttä yhteistyön lisäämiselle.

Hän näkee sen varautumisena siihen, että vihreille tulisi tarjolle mahdollisuus osallistua porvarihallitukseen.

”Hämmentää se, miksi vihreät suhtautuvat tähän niin torjuvasti. Itselle tuli kyllä mieleen, että halutaanko siellä kumartaa joka suuntaan eikä ehkä halutakaan olla punavihreässä yhteistyössä, vaan jalka toisessa leirissä”, Pekonen sanoo.

Sdp:n kansanedustaja Erkki Tuomioja esitti sunnuntaina, että Sdp, vasemmistoliitto ja vihreät eli niin sanottu punavihreä oppositio ryhtyisi hahmottamaan ja laatimaan yhteisiä tavoitteita seuraavalle hallitukselle ja menisi seuraaviin eduskuntavaaleihin yhteiseen ohjelmaan sitoutuneena.

”Meillä on jo nyt eduskunnassa äärimmäisen hyvä yhteistyö, ja sitä voitaisiin lisätä ja tiivistää”, Aino-Kaisa Pekonen sanoi tiistaina Jyväskylässä puolueen eduskuntaryhmän kokouksessa.

”Sen avulla voisimme kansalle kertoa, että meillä on oppositiossa vaihtoehtoja ja myös voimaa”, Pekonen sanoi.

Hänen mukaansa puolueiden tulee kuitenkin mennä vaaleihin omilla ohjelmillaan.

Tuomiojan aloite sai punavihreässä oppositiossa ristiriitaisen vastaanoton. Vasemmistoliitto suhtautuu siihen myönteisesti, Sdp:ssä asiaan ei ole yhtenäistä linjaa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on ollut pensein aloitteelle. Hän sanoi Demokraatissa, ettei pidä mahdollisena tai hyvänä, että Suomessa siirryttäisiin Tuomiojan esittämään blokkipolitiikkaan.

Niinistön mukaan vihreät haluavat tarjota oman vaihtoehtonsa ja arvonsa, vaikka arvot ovatkin monessa asiassa lähellä Sdp:tä ja vasemmistoliittoa. Puolue haluaa kuitenkin pitää yhteistyömahdollisuudet laajoina.

Sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton lisäksi oppositioon kuuluvat myös Rkp ja kristilliset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat