Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rkp julkisti kymmenen ehdotusta työllisyyden parantamiseksi – nuorille halutaan ”minitöitä”

Alle 30-vuotiaiden pitäisi Rkp:n eduskuntaryhmän mielestä voida tienata 500 euroa kuussa ilman, että se vaikuttaa tukiin tai muihin etuuksiin.

Politiikka
 
Roni Rekomaa
Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.
Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Kuva: Roni Rekomaa

Rkp:n kesäkokoustaan viettävä eduskuntaryhmä on julkistanut kymmenen listan kohdan työllisyysasteen nostamiseksi hallituksen tavoittelemaan 72 prosenttiin. Käytännössä se tarkoittaa työllisyyden kasvua 120 000:lla.

Rkp:n kansanedustajien keinovalikoimassa on pitkään pöydällä pyörineitä esityksiä, kuten kotihoidon tuen ja perhevapaiden remontti. Lisäksi mukana on uudempia esityksiä, kuten ”minitöiden” luominen nuorille.

Keskustelu työllisyydestä on käynyt viime päivinä kuumana. Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki sanoi toissa viikolla HS:lle, että suomalaisten pitää hyväksyä matalapalkkatyö, jotta työpaikkoja syntyy. Työ- ja elinkeinoministeriön TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson puolestaan ehdotti maanantaina Kauppalehdessä, että palkkoja pitäisi maksaa alle työehtosopimuksen vähimmäistason ja ansiosidonnaista työttömyysturvaa lyhentää.

Rkp:n listan mielenkiintoisin ehdotus on nuorisotyöttömyyden kitkemiseksi suunniteltu ratkaisu.

”Minityömallissamme alle 30-vuotiaat nuoret saavat ansaita 500 euroa kuussa ilman, että se vaikuttaisi tukiin tai muihin etuuksiin. Työnantajat maksavat puolestaan pienempiä työnantajamaksuja nuoren henkilön palkatessaan”, kirjoittavat tiedotteessa Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin.

Lisäksi Rkp ehdottaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan muuttamista Tanskan mallin kaltaiseksi, eli niin, että tuki on työttömyysjakson alussa suurempaa mutta sen kesto on lyhyempi.

Muita puolueen eduskuntaryhmän listalla olevia keinoja ovat: työvoimapalvelujen kilpailuttaminen, kotitalousvähennyksen korottaminen, paikallisen sopimisen lisääminen, työhyvinvoinnin parantaminen, opintotuen tulorajojen korottaminen, ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poisto sekä turvapaikanhakijoiden työnteon helpottaminen.

”Meidän on pakko luoda lisää työpaikkoja, jos haluamme maan talouden takaisin jaloilleen. Siksi hallituksen on kehysriihessä riisuttava mahdolliset ideologiset pakkopaitansa ja otettava myös meidän ehdottamamme keinot käyttöönsä. Hienosäätö ei nyt riitä”, kiteyttää Wallin tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat