Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikkonen: Hallitukselle ei kelpaa, että mitään ei tapahtuisi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja odottaa tuloksia työllisyysryhmältä

Politiikka
 
Eeva Riihelä / Lehtikuva
Antti Kaikkonen
Antti Kaikkonen Kuva: Eeva Riihelä / Lehtikuva

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mukaan kolmikantainen työryhmä ei voi tulla tyhjin käsin ulos, kun työryhmä päättää työnsä syyskuun lopussa.

Kolmikantaisen työryhmän pitää tehdä ehdotuksia työllisyyden lisäämiseksi ja työttömyyden keston lisäämiseksi.

Tarkoitus on laatia yksi yhteinen esitys, joka lisää työllisyyttä vähintään 10 000 työllisellä. Yksi osa työtä on ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistaminen nopeampaan työllistymiseen kannustavaksi niin, että se lisää työllisten määrää 8 000 henkilöllä ja että sen vaikutukset valtiontaloudelle ovat neutraalit.

Työryhmän pitää myös ratkaista, voiko ansiosidonnaisen työttömyysturvan ansio-osaa käyttää palkkatukena ja starttirahana.

”Hallitukselle ei kelpaa, että mitään ei tapahtuisi. Odotamme tuloksia”, Kaikkonen sanoi keskiviikkona.

”Nyt on näytön paikka”.

Kaikkonen ei halua arvioida, mikä on hallituksen kyky tehdä omia ratkaisujaan, jos kolmikanta ei tuota tulosta. ”Annetaan työrauha sinne.”

Työryhmässä edustettuna olevan toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n hallitus korosti keskiviikkona, että työllisyys ei parane työttömyysturvaa edelleen heikentämällä.

”STTK ei hyväksy toimenpiteitä, joilla työttömyysturvaa leikataan. Järjestelmään on jo tehty heikennyksiä, jotka eivät vielä ole edes voimassa ja joiden vaikutuksia voi toistaiseksi vain arvailla. Työllisyyden edistämiseksi tarvitaan muita keinoja”, totesi puheenjohtaja Antti Palola.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat