Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAK:n Jarkko Eloranta: Hallituksen pitäisi yksinkertaistaa työttömyysturvaa, työllisyystyöryhmä unohti työttömän

SAK:n mukaan työllisyystyöryhmä unohti työttömän

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Palkansaajajärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo, nyt hallituksen pitäisi alkaa yksinkertaistaa työttömyysturvaa.

”Työttömyysturvan ja karenssien yksinkertaistamiseen olisi nyt erinomainen tilaisuus, kun työttömien palvelujen järjestämistä valmistellaan osana maakuntauudistusta”, Eloranta ehdotti maanantaina.

Hän sanoo, että työtön unohtui sunnuntaina työnsä päättäneessä työllisyystyöryhmässä. Työllisyystyöryhmä kokoontui viimeisen kerran sunnuntaina ja lopputulos oli, että kaikki osapuolet jättivät eriävän mielipiteen paitsi valtiovalta.

Elorannan mukaan työryhmän toimeksianto oli alun perinkin työttömille ankara.

”Olemme toistuvasti painottaneet, ettei SAK lähtenyt työryhmään karsimaan työttömien toimeentuloa, vaan nopeuttamaan työllistymistä. Ehdotettu työttömyysturvan uudistus kuitenkin heikentäisi toimeentuloa merkittävältä osalta työttömiä ja asettaisi heidät eriarvoiseen asemaan”, Eloranta sanoo SAK:n hallituksen kokouksen jälkeen lähetetyssä tiedotteessa.

”Työryhmässä ei ollut myöskään löydettävissä uusia avauksia työttömien palvelujen lisäämiseksi. Ehdotusta ei voitu tehdä esimerkiksi koulutusmahdollisuuksien parantamisesta. Tämä on huolestuttavaa tilanteessa, jossa työmarkkinoiden muutos hävittää ammatteja ja synnyttää tilalle uusia”, Eloranta sanoo.

SAK muistuttaa hallituksen jo päättäneen, että jatkossa jokainen työtön haastatellaan kolmen kuukauden välein. Työryhmän ehdotuksessa aktiivisuuden toteaminen olisi kuitenkin jäänyt työttömyyskassojen ja Kelan tehtäväksi ja tyystin irralleen haastatteluista.

Eloranta korostaa, että SAK ei pidä järkevänä suuntaa, jossa työttömyyteen liittyvää byrokratiaa lisättäisiin. Byrokratialoukkujen purkamiseksi SAK on esittänyt muun muassa karenssijärjestelmän uudistamista, tiedotteessa sanotaan.

”Mihin unohtui työtön? On ongelmallista, että samaan aikaan ei ollut mahdollista tarkastella nykyistä karenssijärjestelmää, vaan tosiasiassa rakennetaan olemassa olevan rinnalle toista järjestelmää. Tämä monimutkaistaisi työttömyysturvaa entisestään”, Eloranta sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat