Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini näpäytti kokoomusta kotihoidon tuen muutoksilla haikailusta

Soini blogissaan: ”Tämä hallitus ei tee muutoksia kotihoidon tukeen”

Politiikka
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Ulkoministeri Timo Soini.
Ulkoministeri Timo Soini. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin mukaan nykyinen hallitus ei tee muutoksia kotihoidon tukeen, ”vaikka myös joissakin hallituspuolueissa tätä haikailua esiintyy”. Soini ottaa kantaa asiaan blogissaan.

Soini tarkoittaa kokoomusta, jolla on tuore puoluekokouspäätös siitä, että kotihoidon tuki pitäisi jakaa puoliksi vanhemmille.

Lisäksi keväällä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) ja tuolloinen ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok) ehdottivat, että kotihoidon tukea tulisi lyhentää naisten työmarkkina-aseman parantamiseksi. Vastapainona he olisivat pidentäneet vanhempainvapaata tai lisänneet kotihoidon tukiaikaan isille oman kiintiöjakson.

Keskustalle kotihoidon tuki on lähes pyhä asia, joten tällä hallituskokoonpanolla kokoomus on toiveineen yksin. Kotihoidon tuen muutokset ja leikkaukset noussevat esille oppositiopuolueiden vaihtoehtobudjeteissa.

Soinin ärähdyksen varsinainen kimmoke on Sdp:n nuorisojärjestön maanantainen kannanotto, jonka mukaan nykymuotoinen kotihoidon tuki olisi lakkautettava.

Demarinuorten mielestä tuki heikentää naisten asemaa työmarkkinoilla ja aiheuttaa merkittäviä tasa-arvo-ongelmia. Demarinuoret ottavat mallimaaksi Ruotsin, jossa kotihoidon tuen kaltainen järjestelmä lopetettiin.

Soinin mukaan kyse on kotiäitivihasta. Hän perää Sdp:n linjaa asiaan sillä perusteella, että Soinin kotikunnassa Espoossa Sdp on kannattanut niin sanottua Espoo-lisää, jota kaupunki maksaa kotona lasta hoitaville.

”Perussuomalaiset ei hyväksy kotihoidontukeen puuttumista. Perhe saa itse päättää, miten se tämän tukiajan käyttää. Sosialismia ei pidä tuoda perheiden arkeen”, Soini kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat