Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeri Sipilä ja Argentiinan presidentti lämmittelivät kauppasuhteita Buenos Airesissa

Sipilä on ensimmäinen Argentiinaan vierailun tehnyt Suomen pääministeri.

Politiikka
 
Jussi Nukari
Pääministeri Juha Sipilä matkustaa parhaillaan Etelä-Amerikassa.
Pääministeri Juha Sipilä matkustaa parhaillaan Etelä-Amerikassa. Kuva: Jussi Nukari

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja Argentiinan presidentti Mauricio Macri tapasivat tiistaina Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa.

Valtioneuvoston kanslian tiedotteen mukaan Sipilä on ensimmäinen Suomen pääministeri, joka on tehnyt vierailun Argentiinaan.

Sipilä ja Macri julistivat maiden suhteiden alkavan nyt uudestaan. Valtionpäämiehet keskustelivat etenkin kaupallisen yhteistyön tiivistämisestä.

Miehet totesivat, että vuosien ajan mediahuomiota kerännyt Argentiinan, Uruguayn ja metsäyhtiö UPM:n välinen sellutehdaskiista ei enää vaikuta Suomen ja Argentiinan suhteisiin.

Valtioneuvoston kanslian mukaan Argentiina on erityisen kiinnostunut Suomen koulutus-, metsä-, telekommunikaatio- ja energia-alan osaamisesta.

Keskustaoikeistolainen Macri valittiin Argentiinan presidentiksi viime vuonna, ja hän on aloittanut mittavat markkinoita vapauttavat uudistukset.

Sipilän mukaan Argentiinaan matkustikin Team Finland -yritysdelegaatio, joka haistelee bisnesmahdollisuuksia Etelä-Amerikassa. Seuraavaksi Sipilä suuntaa Meksikoon.

Täsmennys 12.10. kello 5.47: Kyseessä on vierailu, ei valtiovierailu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat