Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soini: Kotihoidon tukeen ei kosketa tämän hallituksen aikana

Perussuomalaisten puheenjohtajan mielestä ”on käsittämätöntä, että lasta kotonaan hoitava äiti nähdä suurena uhkana Suomenmaalle”. Suomessa lastehoidon tuista noin 90 prosenttia menee naisille.

Politiikka
 
Ints Kalnins / REUTERS
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini aikoo pitää hallituksen näpit irti kotihoidon tuesta.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini aikoo pitää hallituksen näpit irti kotihoidon tuesta. Kuva: Ints Kalnins / REUTERS

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini tyrmää kaikki kotihoidon tuen muutokset tällä hallituskaudella.

”Siihen ei tule tämän hallituksen aikana muutoksia, koska perussuomalaiset eivät niitä hyväksy. Perussuomalaisten mielestä perheen pitää itse saada päättää miten se kotihoidon tuen jakaa”, hän kertoo sähköpostitse tiedotusvälineille lähettämässään kannanotossaan.

Soini korostaa, että perussuomalaisten puolesta isät voivat hoitaa lapsia kotona. Perheiden pitää vain saada jatkossakin valita itse, kumpi vanhemmista kotihoidondontuen käyttää.

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko ehdotti ansiosidonnaisen vanhempainrahan maksuajan pidentämistä Helsingin Sanomien Vieraskynässä perjantaina. Hän uskoo, että entistä pidempi vanhempainvapaa voisi houkutella lisää isiä jäämään kotiin.

Saarikko nousee näillä näkymin Juha Rehulan (kesk) tilalle perhe- ja peruspalveluministeriksi ensi keväänä. Ministerikierrätyksestä sovittiin jo hallituskauden alussa.

Saarikko kirjoitti, että hän olisi valmis tarkastelemaan myös kotihoidon tuen asemaa – joskin varovaisesti.

”Kotihoidon tuen poisto johtaisi kunnissa päivähoitopaikkojen suureen lisäkysyntään. Kotihoidon tuki on osa laajempaa järjestelmää, ja sellaisena sitä pitää käsitellä ja muuttaa.”

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen esitti jo viime keväänä yhdessä silloisen ulkomaankauppa- ja kehitysministerin Lenita Toivakan (kok) kanssa, että ansiosidonnaista vanhempainrahaa pidennettäisiin ja kotihoidon tukea lyhennettäisiin.

Soini kritisoi hallituskumppaniensa ulostuloja ärhäkästi.

”Sen sijaan, että useat puolueet ja myös joku hallituspuolueen ministeri tai kansanedustaja askartelee kotihoidon tuen murtamisen kanssa, suosittelen huomion kiinnittämistä päivähoidon ryhmäkokoihin ja henkilökunnan jaksamiseen”, hän kirjoittaa.

Kokoomuksessa on jo pitkään suhtauduttu myönteisesti kotihoidon tuen uudistamiseen, mutta muissa hallituspuolueissa, keskustassa ja perussuomalaisissa, asenne on ollut nihkeä. Saarikon ulostulo antaa ymmärtää, että keskustassakin olisi nyt ainakin neuvotteluvaraa.

Nykyisellään naiset käyttävät noin 90 prosenttia lastenhoidon tuista, Kelan tilastot kertovat.

Pelkona on, että naisia jää pysyvästi työelämän ulkopuolelle, kun lastenhoitovastuut jakautuvat epätasaisesti sukupuolten kesken. Myös naisten palkkakehitys voi hidastua ja eläkekertymä jäädä pieneksi katkonaisen uran vuoksi.

Soinin mukaan nykytilanne ei uhkaa Suomen kansantaloutta. Hänen mukaansa perussuomalaiset ei hyväksy ”kotiäitivihaa”.

”On käsittämätöntä, että lasta kotonaan hoitava äiti nähdä suurena uhkana Suomenmaalle.”

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko ehdotti ansiosidonnaisen vanhempainrahan maksuajan pidentämistä Helsingin Sanomien Vieraskynässä perjantaina.
Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko ehdotti ansiosidonnaisen vanhempainrahan maksuajan pidentämistä Helsingin Sanomien Vieraskynässä perjantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat