Valikko
Politiikka

Sdp:n Heinäluoma hermostui perussuomalaisten kansanedustajan Leena Meren veroparatiisiväitteistä

”Olen pyytänyt, että Meri ystävällisesti korjaa virheelliset väitteensä pikaisesti”, Heinäluoma kertoo.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd) on hermostunut kansanedustaja Leena Meren (ps) puheista ja vaatii häntä korjaamaan esittämänsä väitteensä demareista ja veroparatiiseista. Heinäluoman mukaan Meren keskiviikkona julkaisema tiedote sisälsi virheellisiä väitteitä.

”Olen pyytänyt, että Meri ystävällisesti korjaa virheelliset väitteensä pikaisesti”, Heinäluoma kertoo tiedotteessaan. Hän lähetti viestinsä neljä tuntia Meren aamulla lähettämän viestin jälkeen.

Meri lähettikin Heinäluoman viestin jälkeen jälleen viestin. ”Kehnosti muotoiltu, mutta tosiasia ei muutu”, hän ilmoitti.

Meri sanoi omassa viestissään, että ”demarijohtajat Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat olleet vuosia työeläkeyhtiöiden hallinnoissa ohjaamassa työntekijöiden eläkevaroja veroparatiiseihin”. Meri viittaa Ylen selvitykseen, jonka mukaan kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla on sijoituksia verokeitaiden kautta yli 40 miljardilla eurolla.

”Demarit ovat eduskunnassa jälleen esittäneet olevansa työläisten ainoita puolustajia, mutta samaan aikaan he pelaavat työläisten eläkevaroilla uhkapelejä veroparatiiseissa”, Meri sanoo.

”Valtion eläkerahastojen sijoituksista ovat omistajaohjauksen kautta vastanneet demareiden valtiovarainministerit Antti Rinne, Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma. Antti Rinne on ollut lisäksi vuosia mukana ay-yhdistysten sekä yksityisen eläkeyhtiöiden toiminnassa”, Meri sanoo. ”Tahtipuikkoa hänen rinnallaan on heiluttanut puolueen vahva johtohahmo Eero Heinäluoma. He ovat olleet kaikki mukana pöydissä, joissa työntekijöiden eläkerahat on ohjattu veroparatiiseihin ja näin vältytty maksamasta verot Suomeen.”

Heinäluoma sanoo omassa tiedotteessaan, ettei ole työurallaan ollut päivääkään minkään työeläkeyhtiön hallinnossa. ”En myöskään ole vastannut omistajaohjauksesta. Valtiovarainministeri ei myöskään anna sijoitusohjeita työeläkeyhtiöille”, Heinäluoma kirjoittaa.

Heinäluoma puolustaa Urpilaista. ”Viime vaalikaudella valtiovarainministeri Jutta Urpilainen teki arvokasta työtä eettisten markkinatalouden vaatimuksen nostamiseksi julkiseen tietoisuuteen. Ministerit Urpilainen, Ihalainen ja Rinne tekivät ansiokasta työtä harmaan talouden suitsimiseksi myös kotimaassa”, Heinäluoma sanoo.

”Vaikka perussuomalaiset eivät halunneetkaan ottaa Sipilän hallituksessa valtiovarainministerin tehtäviä itselleen vaan preferoivat ulkopolitiikan, toivon, että he osaltaan tukisivat eettisen markkinatalouden vaatimuksia ja veronkierron vastaista kansainvälistä toimintaa”, Heinäluoma sivaltaa takaisin.

Heinäluoman viestin jälkeen Meri vastasi Heinäluomalle. Hänen mukaansa hän ei väittänyt Heinäluoman toimineen veroparatiisisijoittamista harjoittavien eläkeyhtiöiden hallituksissa tai muissa yhtiöiden päättävissä tehtävissä.

”Näin en sanonut”, hän sanoo. Hänen mukaansa Sdp on ”närkästynyt” ja tulkinnut hänen puheitaan.

Hän sanoo, että Heinäluoma on jo vuosikymmeniä ollut yksi Sdp:n merkittävimmistä taustavaikuttajista ja toiminut muun muassa valtiovarainministerinä. ”Tuskinpa puolueessa tapahtuu mitään merkittävää ilman Heinäluoman tukea asialle. Tätä tarkoitin”, Meri sanoo.

”Ex-valtiovarainministeri Heinäluoma vie kannanotollaan huomion siltä tosiasialta, ettei demareilla ole puhtaat paperit veroparatiisikeskustelussa. Vastaiskuna he jopa syyttävät perussuomalaisia saamattomuudesta veroparatiisien torjumisessa”, Meri iskee takaisin.

Meri sanoo, että etenemistä on tapahtunut. ”Espanjan kanssa solmitun verosopimuksen myötä yksi reikä on nyt tukittu. Edelliset valtionvarainministerit Sdp:n Rinne ja Urpilainen yrittivät useaan otteeseen saada verosopimusta Espanjan kanssa, mutta eivät siinä suurista puheista huolimatta onnistuneet”, Meri sanoo.

”Nyt solmittu sopimus tukkii suurituloisten eläkeläisten mahdollisuuden paeta veroja Espanjaan. Samankaltainen sopimus on valmisteilla myös Portugalin kanssa, joka lopettaisi siellä eläkkeellä olevien vuorineuvosten veropakolaisuuden”, sanoo Meri.


Tilaa HS Politiikan uutiskirje sähköpostiisi – Pysyt ajan tasalla kuntavaalien ja politiikan tärkeimmistä tapahtumista kerran viikossa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

  3. 3

   Perussuomalaiset tekevät rasismirikoksistaan vaalimainoksia

  4. 4

   Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

  5. 5

   Sinisilmäiset vanhemmat uskoivat sadun koulun järjestämästä laivaristeilystä – valvojia olikin hankittu Tinderistä

  6. 6

   Sijoittajakonkari vaatii Sampoa pelastamaan osakkaidensa jättisäästöt – Katso, onko taloyhtiösi tietämättään yksi 279 miljoonan euron jakajista

  7. 7

   Emmi Salminen, 99, taisteli naisille paikan rakennustyömailla ja pelasti opiskelijan ahdistelijoilta – ”En peruuttanut, vaikka mies pyöritti poraa rintani edessä”

  8. 8

   15-vuotiaan julma joukkopahoinpitely kuohuttaa Sipoossa – kuntalaiset puuhaavat mielenosoitusta lauantaiksi

  9. 9

   Ihmiset ennustivat jo 1500-luvulla, millainen Suomesta tuli 2000-luvulla – nämä historialliset ennustukset ovat toteutuneet

  10. 10

   Perhe syyttää: Hoasin homeinen asunto sairastutti koko perheen – ”yskin niin kovaa, että minulta murtui kylkiluu”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

  3. 3

   Vuosikymmeniä autoveron poistamiseksi työskennellyt juristi tyrmää Bernerin toiminnan – ”Autokaupan kannalta tilanne on hirveä”

  4. 4

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  5. 5

   Selkäkipu ei estä seksiä – katso kuvat kahdeksasta asennosta, joissa petipuuhat asiantuntijoiden mukaan onnistuvat

  6. 6

   Kuluttaja tuskin käärisi täyttä hyötyä autoveron poistosta – myyjien ei välttämättä kannata laskea hintoja täysimääräisesti

  7. 7

   15-vuotiaan julma joukkopahoinpitely kuohuttaa Sipoossa – kuntalaiset puuhaavat mielenosoitusta lauantaiksi

  8. 8

   Autoveron poistuminen laskisi uusien autojen hintoja tuhansilla euroilla – katso yli 6 000 automallin uusi hinta

  9. 9

   Sinisilmäiset vanhemmat uskoivat sadun koulun järjestämästä laivaristeilystä – valvojia olikin hankittu Tinderistä

  10. 10

   Sinnikkyyttä voi opettaa, ja se on nyt erityisen tärkeää, sanoo erityisluokanopettaja – ”Lapset ja nuoret eivät enää tajua, miten paljon työtä asiat vaativat”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  2. 2

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  3. 3

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  4. 4

   Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”

  5. 5

   Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

  6. 6

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  7. 7

   Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

  8. 8

   Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

  9. 9

   Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

  10. 10

   Huonossa parisuhteessa on turha roikkua – olen suomalainen nainen 2010-luvulla ja voin tehdä mitä haluan

  11. Näytä lisää