Valikko
Politiikka

Sdp:n Heinäluoma hermostui perussuomalaisten kansanedustajan Leena Meren veroparatiisiväitteistä

”Olen pyytänyt, että Meri ystävällisesti korjaa virheelliset väitteensä pikaisesti”, Heinäluoma kertoo.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd) on hermostunut kansanedustaja Leena Meren (ps) puheista ja vaatii häntä korjaamaan esittämänsä väitteensä demareista ja veroparatiiseista. Heinäluoman mukaan Meren keskiviikkona julkaisema tiedote sisälsi virheellisiä väitteitä.

”Olen pyytänyt, että Meri ystävällisesti korjaa virheelliset väitteensä pikaisesti”, Heinäluoma kertoo tiedotteessaan. Hän lähetti viestinsä neljä tuntia Meren aamulla lähettämän viestin jälkeen.

Meri lähettikin Heinäluoman viestin jälkeen jälleen viestin. ”Kehnosti muotoiltu, mutta tosiasia ei muutu”, hän ilmoitti.

Meri sanoi omassa viestissään, että ”demarijohtajat Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat olleet vuosia työeläkeyhtiöiden hallinnoissa ohjaamassa työntekijöiden eläkevaroja veroparatiiseihin”. Meri viittaa Ylen selvitykseen, jonka mukaan kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla on sijoituksia verokeitaiden kautta yli 40 miljardilla eurolla.

”Demarit ovat eduskunnassa jälleen esittäneet olevansa työläisten ainoita puolustajia, mutta samaan aikaan he pelaavat työläisten eläkevaroilla uhkapelejä veroparatiiseissa”, Meri sanoo.

”Valtion eläkerahastojen sijoituksista ovat omistajaohjauksen kautta vastanneet demareiden valtiovarainministerit Antti Rinne, Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma. Antti Rinne on ollut lisäksi vuosia mukana ay-yhdistysten sekä yksityisen eläkeyhtiöiden toiminnassa”, Meri sanoo. ”Tahtipuikkoa hänen rinnallaan on heiluttanut puolueen vahva johtohahmo Eero Heinäluoma. He ovat olleet kaikki mukana pöydissä, joissa työntekijöiden eläkerahat on ohjattu veroparatiiseihin ja näin vältytty maksamasta verot Suomeen.”

Heinäluoma sanoo omassa tiedotteessaan, ettei ole työurallaan ollut päivääkään minkään työeläkeyhtiön hallinnossa. ”En myöskään ole vastannut omistajaohjauksesta. Valtiovarainministeri ei myöskään anna sijoitusohjeita työeläkeyhtiöille”, Heinäluoma kirjoittaa.

Heinäluoma puolustaa Urpilaista. ”Viime vaalikaudella valtiovarainministeri Jutta Urpilainen teki arvokasta työtä eettisten markkinatalouden vaatimuksen nostamiseksi julkiseen tietoisuuteen. Ministerit Urpilainen, Ihalainen ja Rinne tekivät ansiokasta työtä harmaan talouden suitsimiseksi myös kotimaassa”, Heinäluoma sanoo.

”Vaikka perussuomalaiset eivät halunneetkaan ottaa Sipilän hallituksessa valtiovarainministerin tehtäviä itselleen vaan preferoivat ulkopolitiikan, toivon, että he osaltaan tukisivat eettisen markkinatalouden vaatimuksia ja veronkierron vastaista kansainvälistä toimintaa”, Heinäluoma sivaltaa takaisin.

Heinäluoman viestin jälkeen Meri vastasi Heinäluomalle. Hänen mukaansa hän ei väittänyt Heinäluoman toimineen veroparatiisisijoittamista harjoittavien eläkeyhtiöiden hallituksissa tai muissa yhtiöiden päättävissä tehtävissä.

”Näin en sanonut”, hän sanoo. Hänen mukaansa Sdp on ”närkästynyt” ja tulkinnut hänen puheitaan.

Hän sanoo, että Heinäluoma on jo vuosikymmeniä ollut yksi Sdp:n merkittävimmistä taustavaikuttajista ja toiminut muun muassa valtiovarainministerinä. ”Tuskinpa puolueessa tapahtuu mitään merkittävää ilman Heinäluoman tukea asialle. Tätä tarkoitin”, Meri sanoo.

”Ex-valtiovarainministeri Heinäluoma vie kannanotollaan huomion siltä tosiasialta, ettei demareilla ole puhtaat paperit veroparatiisikeskustelussa. Vastaiskuna he jopa syyttävät perussuomalaisia saamattomuudesta veroparatiisien torjumisessa”, Meri iskee takaisin.

Meri sanoo, että etenemistä on tapahtunut. ”Espanjan kanssa solmitun verosopimuksen myötä yksi reikä on nyt tukittu. Edelliset valtionvarainministerit Sdp:n Rinne ja Urpilainen yrittivät useaan otteeseen saada verosopimusta Espanjan kanssa, mutta eivät siinä suurista puheista huolimatta onnistuneet”, Meri sanoo.

”Nyt solmittu sopimus tukkii suurituloisten eläkeläisten mahdollisuuden paeta veroja Espanjaan. Samankaltainen sopimus on valmisteilla myös Portugalin kanssa, joka lopettaisi siellä eläkkeellä olevien vuorineuvosten veropakolaisuuden”, sanoo Meri.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  2. 2

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  3. 3

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  4. 4

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  5. 5

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  6. 6

   Dubai haluaa korvata neljänneksen poliiseistaan roboteilla – ensimmäinen aloitti ”virkatehtävissä” tällä viikolla

  7. 7

   Manchesterin epäillyn pommittajan isä ja veli otettiin kiinni Libyassa – Britanniassa otettiin illalla kiinni kuudes epäilty, nainen

  8. 8

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  9. 9

   Tutkimus: Valtaosalla aikuisista sanaharkkaa oman äidin tai isän kanssa – Kerro HS:n kyselyssä, millaisia ristiriitoja olet kokenut

  10. 10

   Ariana Grande keskeytti kiertueensa – järkyttyi pahoin konsertissaan tapahtuneesta pommi-iskusta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Fossiililöytö mullistaa ihmisen kehityshistorian: sukulinja erkani apinoista Euroopassa eikä Afrikassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää