Politiikka

7 kysymystä: Antti Rinne yrittää aina tankata Mäntsälässä ja käyttää myös oman kunnan terveysasemaa

HS:n kuntavaalisarjassa haastatellaan kaikkien puolueiden puheenjohtajat.

1) Olet ehdolla Mäntsälän valtuustoon. Miten löydät ajan valtuustotyöhön?

”Olin valtuutettuna viime kauden. Kansanedustajan ja puheenjohtajan työstä huolimatta olin vain muutaman kerran pois valtuustosta. Ministerinäkään ei poissaoloja ollut montaa.”

2) Mitä kuntapalveluita käytät itse?

”Kaikkia niitä palveluita, joita ihminen tarvitsee. Jos minulla on tarvetta lääkäriin, niin menen Mäntsälän terveysasemalle. Olen aina saanut sieltä hyvää palvelua. Yritän muutenkin käyttää Mäntsälän palveluita. Yritän tankatakin aina Mäntsälässä.”

3) Kannatatko feminististä tienpitoa?

”Lähden siitä, että käytön mukaan pitää tiet aurata. En osaa nähdä siinä sukupuolijakoa. Kun kevyen liikenteen väylillä on käyttäjiä, ne pitää aurata. Siinä järjestyksessä, mikä on kussakin tilanteessa järkevää. Jos katson asiaa oman kunnan näkökulmasta, niin tuntuu, että välillä meillä ei aurata sen paremmin teitä kuin jalkakäytäviäkään.”

4) Pitäisikö kuntien vähentää velvoitteita tehdä autopaikkoja uusien asuntojen yhteyteen?

”Tilanne on Mäntsälässä erilainen kuin esimerkiksi Helsingissä. Pitkällä ja keskipitkällä aikavälillä pitää vahvistaa joukkoliikennettä ja suosia kaavoituksessa vaihtoehtoja, joista tulee vähemmän päästöjä.”

5) Pitäisikö maahanmuuttajalasten määrälle olla koululuokassa yläraja?

”Mikä olisi sen peruste? Mitä paremmin saadaan maahanmuuttajat integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan, sen parempi. Pitää katsoa alueellisesti, että erilaisista taustoista tulevat ihmiset eivät eriydy eri lokeroihin.”

6) Miksi ihmisten pitäisi innostua äänestämään kuntavaaleissa?

”Kuntavaaleissa päätetään monista asioista – riippumatta siitä, onko sote vai ei. Kunnissa päätetään ihmisten kannalta älyttömän tärkeistä perusasioista kuten koulutuksesta. Niissä ratkaistaan, miten lapset menestyvät tulevaisuudessa. Mitä parempi varhaiskasvatus, luokkakoot ja erityisopetus meillä on, sitä parempi yhteiskunta meillä on tulevaisuudessa.”

7) Miksi ihmisten pitäisi äänestää juuri Sdp:tä?

”Sdp:llä on pitkä historia hyvinvointivaltion rakentamisessa. Ollaan oltu ja ollaan suomalaisessa yhteiskunnassa edelleen uudistusliike, joka haluaa rakentaa kokonaisuutta siltä pohjalta, että kaikki pysyvät mukana. Arvopohjamme kiteytyy vaaliohjelman lauseeseen: pidetään kaikki mukana.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuntavaalit 2017
 • Sdp
 • Antti Rinne

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  3. 3

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  4. 4

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  5. 5

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  6. 6

   Missä on Saksan pakolaisdebatti?

  7. 7

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  8. 8

   Lähes 2 000 ihmistä saattoi altistua tuhkarokolle kesällä – taudin Suomeen tuonut mies matkusti täysissä junissa ja Tallinnan-lautalla

  9. 9

   Helsinkiläisen Ulla Pihkalan vauva syntyi yllättäen makuuhuoneeseen – ”Olin iloinen, että ensihoitajat tulivat paikalle, mutta samalla hävetti, että täällä sitä ollaan kotona synnyttämässä”

  10. 10

   Saksalaismedia: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  2. 2

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  5. 5

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  6. 6

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  7. 7

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  8. 8

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  9. 9

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  10. 10

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää