tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Kokoomuksen Hanna-Leena Hemming jättää eduskunnan

12.5.2010 8:20

Kimmo Räisänen

Hanna-Leena Hemming jättää eduskuntatyön ja  aikoo hakea työpaikkaa elinkeinoelämän puolelta.

Hanna-Leena Hemming jättää eduskuntatyön ja aikoo hakea työpaikkaa elinkeinoelämän puolelta.

Kokoomuksen kansanedustaja, espoolainen Hanna-Leena Hemming, 48, jättää eduskunnan toisen kansanedustajakautensa jälkeen. Uudeltamaalta valittu Hemming sai viime vaaleissa runsaat 4 700 ääntä.

Hemming aikoo hakea työpaikkaa "elinkeinoelämän puolelta" ja arvioi olevansa paremmassa asemassa nyt kuin vasta neljän vuoden päästä yli viisikymppisenä.

Hemming valittiin eduskuntaan ammattikorkeakoulun englannin ja saksan opettajana, mutta hän suoritti kaksi vuotta sitten Helsingin kauppakorkeakoulun MBA-tutkinnon edustajan työn ohella.

Ryhmässään Hemming on ollut suhteellisen näkyvä edustaja, mutta jäi viimeksikin ministeripaikasta paitsi. Se ei hänen mukaansa ole syy luopumiseen, eikä hän myöskään suostu liittymään niiden "kitisijöiden" joukkoon, jotka jättävät eduskunnan turhautuneina vaikuttamismahdollisuuksiinsa ja edustajantyön aliarvostukseen.

"Haluan vielä yhden uran. En aio jäädä sopeutumiseläkkeelle", viiden lapsen äiti Hemming sanoo.

Kahden kauden kansanedustaja voi hakea sopeutumiseläkettä jo ennen varsinaista eläkeikäänsä. Se on noin 1 800 euroa bruttona kuukaudessa.

Uudenmaan vaalipiirin tunnetuin kokoomuslainen luopuja on eduskunnan puhemies Sauli Niinistö, joka veti viime vaaleissa yli 60 000 ääntä. Myös Jukka Mäkelä (kok) jättää eduskunnan, jos saa tavoittelemansa Espoon kaupunginjohtajan paikan. Moni kokoomuksen uusimaalainen edustaja ei ole vielä vahvistanut ehdokkuuttaan.

Äänisaalista Uudeltamaalta lähtee tavoittelemaan ainakin valtiovarainministeri Jyrki Katainen, joka vaihtaa vaalipiiriä Pohjois-Savosta.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>