torstai 21.8.2014 | Soini, Veini  Onnittele e-kortilla

Arto Merisalolla iso määrä nauhoituksia puheluista poliitikoille

3.4.2010 7:00

Arto Merisalo

Arto Merisalo

Kohuliikemies Arto Merisalolla on hallussaan mittava määrä nauhoituksia poliitikkojen, liikemiesten ja toimittajien kanssa käymistään keskusteluista. Merisalo totesi Helsingin Sanomille perjantaina, että nauhoitukset ovat hänen henkivakuutuksensa.

Merisalo sanoo tehneensä nauhoituksia vuodesta 2006. Hän ei ole nauhoittanut kaikkea, mutta oleelliset keskustelut kyllä.

"Laki ei kiellä omien puheluiden nauhoittamista", hän sanoo.

Merisalo on sanonut, että kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura pyrki itse loikkaamaan keskustaan. Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen on tukenut Merisalon käsitystä.

Tiura on kiistänyt voimakkaasti loikkausaikeet, joiden perusteluna on pidetty Tiuran ministerihaaveiden romuttumista kokoomuksessa.

"Kai Tiura luuli, että me ollaan kuoltu. Minä voin katsoa pelin loppuun", Merisalo sanoi. Ilmaisulla kuolleista hän tarkoittaa väitetystä loikkausaikeesta tienneitä. Hän kertoo itsellään olevan lisääkin todisteita.

Merisalo on sotkeentunut perusteellisella tavalla viime aikojen vaalirahakohuun. Hänen nauhoillaan voi olla melkoisen suuri määrä poliitikkoja. Ohje nauhoituksen kohteeksi joutuneille on selvä ja kylmä: "Jokainen pysyköön totuudessa." Merisalolla on toinenkin ohje, eli kenenkään ei kuulemma pidä kärsiä "muistivaikeuksista".

Hänen käsityksensä mukaan yksi totuudesta tinkinyt oli Tiura.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>