tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

HS-arvokartta: Soini johtaa vasemmistopuoluetta

20.4.2011 14:55

Interaktiivinen kartta puolueiden arvoista. Näet kartan suurempana allaolevasta artikkelin multimedialinkistä.

Interaktiivinen kartta puolueiden arvoista. Näet kartan suurempana allaolevasta artikkelin multimedialinkistä.

Perussuomalaiset on vasemmistopuolue. Asia käy ilmi Helsingin Sanomien selvityksestä, jossa on tutkittu valittujen kansanedustajien arvomaailmaa heidän vaalikonevastaustensa perusteella.

Kansanedustajat on selvityksessä jaettu vasemmisto-oikeisto ja arvoliberaali-arvokonservatiivi -akseleille heidän antamiensa vastausten perusteella.

Perussuomalaiset sijoittuu vasemmisto-oikeisto akselilla lähelle Sdp:tä ja vasemmistoliittoa.

Puolueet erottaa sen sijaan arvokonservatiivisuus: perussuomalaiset on selkeästi arvokonservatiivisempi kuin perinteiset vasemmistopuolueet.

Nyt yksittäisten kansanedustajien kantoja on mahdollista tutkia interaktiivisen grafiikan avulla, joka löytyy täältä: http://www.hs.fi/puoluekentta

Grafiikkaan on sijoitettu 181 vaalikoneeseen vastannutta kansanedustajaa. Pallot kuvaavat yksittäistä kansanedustajaa. Puolueiden ääripisteiden välille on piirretty alueet, joiden tarkoitus on auttaa hahmottamaan puolueen arvojen jakautumista.

Oikeasta laidasta voi säätää grafiikan sisältöä. Grafiikan voi valita näyttämään vain tietyt vaalipiirit tai vain mieskansanedustajat.

Grafiikan on HS:lle laatinut ohjelmistoalan konsultti Martti Leppänen. Grafiikkaan käytetyt luvut on laskenut valtiotieteen tohtori Tuomas Ylä-Anttila.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>