lauantai 23.8.2014 | Signe, Varma  Onnittele e-kortilla

Halla-aho: Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta

14.9.2011 13:57 | Päivitetty: 14.9.2011 14:29

Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) kirjoitti Facebookissa keskiviikkona, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) kirjoitti Facebookissa keskiviikkona, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) kirjoitti keskiviikkona Facebook-sivuillaan, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, koska talouskriisiä ei voi ratkaista demokratian keinoin.

"Yksinkertainen tosiasiahan on, että demokratia (= vaalit) estää mitä tahansa poliittista hallitusta ryhtymästä mihinkään sellaisiin toimiin, joilla *oikeasti* olisi mitään vaikutusta Kreikan konkurssitalouteen", Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

"Juuri nyt Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, jonka ei tarvitsisi välittää suosiostaan ja joka voisi panna lakkoilijat ja mellakoijat kuriin panssarivaunuilla", Halla-aho kirjoittaa.

Kreikkaa hallitsi oikeistolainen sotilasjuntta vuosina 1967–1974. Juntta kielsi sanan- ja kokoontumisvapauden, ja tuhansia vasemmistolaisia pidätettiin tai muilutettiin kaukaisille saarille. Ihmisiä leimattiin vasemmistolaisiksi tai "anarkisteiksi" mielivaltaisin perustein.

Varovaisten arvioiden mukaan juntta passitti noin kaksituhatta ihmistä kidutuskeskuksiin.

Myöhemmin Halla-aho poisti kirjoituksen sivuiltaan.

"Tiedoksi, että en oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan. Tarkoitus oli, omassa tyylilajissani, huomauttaa, että demokratiassa on vaikea toteuttaa ikäviä ja kansan vastustamia päätöksiä, vaikka ne olisivat välttämättömiä. Useimmat varmaan ymmärsivät viestin, mutta koska siihen oli helppo tarttua, sen julkaiseminen osoitti huonoa harkintaa, ja siksi olen poistanut sen", Halla-aho kirjoitti iltapäivällä.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>