keskiviikko 20.8.2014 | Sami, Samuli  Onnittele e-kortilla

Heinäluoman Siimes-ehdotus ei innosta demarien eturiviä

24.5.2008 17:50

Eero Heinäluoma ja Suvi-Anne Siimes

Eero Heinäluoma ja Suvi-Anne Siimes

Suvi-Anne Siimeksen kaupittelu SDP:n presidenttiehdokkaaksi ei herätä innostusta demarien puheenjohtajakisan kärkikaartissa.

Ryhmäpuheenjohtaja Tarja Filatov sanoi lauantaina, ettei oikein lämpene asialle. Hänen mielestään tällaisten koepallojen heitteleminen on kuitenkin "ihan sallittua".

"Mutta en sinänsä tässä innostu kauhean paljoa esimerkiksi Suvi-Anne Siimeksen nimestä."

Presidenttiehdokkaan nimeäminen SDP:n ulkopuolelta ei Filatovin mielestä sinänsä ole mikään mahdoton ajatus. Hän muistuttaa, että myös Martti Ahtisaari tuli aikanaan ehdokkaaksi puolueorganisaation ulkopuolelta, vaikka olikin SDP:n jäsen.

Filatovin mukaan presidenttipelin avaaminen merkitsisi, että nimiä ryhdyttäisiin peilaamaan valtaoikeuskeskusteluun ja toisaalta valtaoikeuksia sovittelemaan mahdollisiin ehdokkaisiin. Hän toivoo, että valtaoikeudet voitaisiin käsitellä ilman näitä kytkentöjä.

Toinen SDP:n puheenjohtajaehdokas Jutta Urpilainen pitää Siimestä Heinäluoman tavoin uuden sukupolven poliitikkona ja "ihan hyvänä nimenä". Nyt ei hänen mukaansa ole kuitenkaan SDP:n presidenttiehdokaskeskustelun aika. Myös Urpilaisen mielestä ensin pitäisi käydä valtiosääntökeskustelu ja katsoa, millaiseksi presidentin rooli muotoutuu. Aikaa tähän on vielä monta vuotta.

"Minun mielestäni on tärkeintä, että pidetään erillään henkilö ja toimenkuva."

Urpilainen sanoi ainakin toivovansa, että presidenttiehdokas löytyisi aikanaan puolueen sisältä.

SDP:n puheenjohtajakisan kärkiehdokkaista Erkki Tuomioja ei halunnut lauantaina ottaa kantaa Heinäluoman avaukseen. Hän arveli kuitenkin palaavansa asiaan myöhemmin nettipäiväkirjassaan.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>