keskiviikko 23.7.2014 | Olga, Oili  Onnittele e-kortilla

Jäätteenmäki ei lähde presidenttikisaan

29.8.2011 20:38 | Päivitetty: 29.8.2011 21:03

Mikko Stig / Lehtikuva

Anneli Jäätteenmäki kuvattuna helmikuussa 2010.

Anneli Jäätteenmäki kuvattuna helmikuussa 2010.

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) ei lähde kisaamaan keskustan presidenttiehdokkuudesta. Jäätteenmäen mukaan presidenttiehdokkuus ei kiinnosta häntä tarpeeksi, eikä hän halua asettua ehdolle pelkästä velvollisuudesta.

"Jos ryhtyy ehdolle vaativaan vaaliin, pitäisi olla oma palava innostus eli pyrkyä presidentiksi. Sellaista en ole onnistunut itsestäni löytämään", Jäätteenmäki sanoi maanantai-iltana lähettämässään tiedotteessa.

Jäätteenmäen mukaan hän haluaa keskittyä työhönsä europarlamentissa. Hän kertoi päätöksestään ensimmäisenä Ylen uutisille.

Jäätteenmäki, 56, kertoo harkinneensa ehdokkuutta perusteellisesti, ja lopullinen päätös oli vaikea. Kielteiseen ratkaisuun vaikutti osaltaan se, että lähipiiri suhtautui ehdokkuuteen kielteisesti.

Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen kanssa Jäätteenmäki sanoo puhuneensa asiasta useasti, ensimmäisen kerran jo elokuun alussa.

Jäätteenmäen ilmoitus on pettymys keskustalaisille, jotka ovat mielipidemittauksissa asettuneet selvimmin juuri Jäätteenmäen taakse. Aiemmin presidenttiehdokkuuden ovat torjuneet Olli Rehn, Jorma Ollilla ja Seppo Kääriäinen.

Myöskään puheenjohtaja Kiviniemi ei ole lähdössä ehdolle keskustan esivaaliin. Kiviniemi toisti kielteisen kantansa Ylelle maanantaina.

Toistaiseksi ainoa ehdokkaaksi asettunut keskustalainen on Paavo Väyrynen.

Keskustan esivaaliin osallistuvien ehdokkaiden on oltava selvillä 9. syyskuuta mennessä.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>