lauantai 23.8.2014 | Signe, Varma  Onnittele e-kortilla

Jyrki Kataisella on nyt aikaa perjantaihin asti

7.6.2011 12:33 | Päivitetty: 7.6.2011 16:36

Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen eduskunnassa Helsingissä 7. kesäkuuta 2011. Edustalla perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen eduskunnassa Helsingissä 7. kesäkuuta 2011. Edustalla perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen (kok) sai tiistaina eduskuntaryhmiltä valtuudet jatkaa hallitustunnusteluja.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat päättivät asiasta yksimielisesti.

Takarajana on perjantai. Silloin Kataisella pitäisi olla ehdotus hallituspohjaksi, ja hän keskustelee ehdotuksestaan kaikkien eduskuntaryhmien johdon kanssa.

Jos Katainen ei onnistu, edessä voi olla hallitustunnustelijan vaihto.

Katainen kertoi, että hän käy nyt kaikkien puolueiden kanssa neuvottelukierroksen. Mitään kysymyspatteristoja ei enää lähetellä, koska kannat ovat suhteellisen hyvin tiedossa.

Katainen perustelee neuvotteluja kaikkien puolueiden kesken sillä, että tilanne on nyt kokonaan uusi. Hänen mukaansa yksikään hallituspohja ei ole kaatunut. Esimerkiksi vihreät on kuvioissa edelleen mukana, koska vihreiden puoluevaltuuskunta otti kantaa vain yhteen pohjavaihtoehtoon eli torjui porvarihallituksen.

”Suomessa on vakava tilanne. Vaaleista on kulunut aikaa, ja Suomeen täytyy saada toimintakykyinen enemmistöhallitus”, Katainen sanoi ryhmäpuheenjohtajien kokouksen jälkeen.

”Viime viikolla neuvottelut kariutuivat, nyt on aika yrittää uudestaan. Kaikki puolueet ovat vastuussa siitä, kuinka nopeasti hallitus Suomeen syntyy”, Katainen sanoi. ”Meillä on taustalla vaalitulos, joka poikkeaa siitä mihin Suomessa on totuttu. Nyt työ pitää saada päätökseen, jotta saamme vastuulliset päätökset tehtyä.”

”Suomi on sivistysmaa, johon kuuluu toimintakykyinen hallitus”, Katainen lisäsi.

Katainen sanoi, että prosessin pitkittyminen on ollut hänelle pettymys. Omiltaan Katainen sai aamulla kokoomuksen ryhmäkokouksessa täyden tuen.

”Meidän vain pitää onnistua. Toinen vaihtoehto on, että Suomessa ei ole hallitusta”, Katainen sanoi.

Eduskuntaryhmien kokouksessa herätti huomiota se, että Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei ollut paikalla. Heinäluoman neuvottelutyyli ärsytti edellisellä neuvottelukierroksella kokoomuslaisia. Sdp:n selityksen mukaan Heinäluoma on ennalta sovitulla matkalla.

Flash toistinta ei löytynyt.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

Päivän kysymys

Pitäisikö perussuomalaisten olla hallituksessa?

Eduskuntavaalien suurvoittaja perussuomalaiset ilmoitti tiistaina olevansa valmis hallitusneuvotteluihin.

Kyllä 63% Ei 37%

Vastanneita 14279

Äänestys on päättynyt.

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>