torstai 21.8.2014 | Soini, Veini  Onnittele e-kortilla

Katainen liikuttui kertoessaan Kanervan erottamisesta

1.4.2008 7:39 | Päivitetty: 1.4.2008 13:46

Matti Björkman / Lehtikuva

Kokomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen (vas.) ja Ilkka Kanerva.

Kokomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen (vas.) ja Ilkka Kanerva.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen liikuttui kertoessaan toimittajille eduskunnassa ulkoministeri Ilkka Kanervan erottamisesta.

Tiedotustilaisuudessa Katainen kertoi tehneensä päätöksen raskain mielin. Päätös syntyi eilen – siis ennen kuin Hymy-lehti tänään julkaisi 24 Kanervan tanssija Johanna Tukiaiselle lähettämää tekstiviestiä.

Kataisen mukaan päätös oli hänen puheenjohtajakautensa raskain. "Ike on ystäväni ja hän on tehnyt työnsä ulkoministerinä loistavasti", Katainen sanoi.

Monet esittivät epäilyjä Kanervan nimityksestä jo viime keväänä, kun ministeriehdokkaiden nimiä käytiin läpi, Katainen myöntää.

"Kanerva lupasi vuosi sitten, kun hänet valittiin ministeriksi, ettei hänen värikäs elämänsä saata häntä tai kokoomusta kiusalliseen tilanteeseen", Katainen sanoi eduskunnassa tiistaina. Hänen mukaansa Kanerva ei pystynyt pitämään lupaustaan.

Katainen kertoi pohtineensa paljon sitä, olisiko Kanervalle pitänyt antaa vielä tilaisuus jatkaa. Hän kertoi päätyneensä siihen, että jos Kanerva saisi ”viimeisen mahdollisuuden”, tämän nauttima luottamus ei olisi täyttä vaan ehdollista, jolloin sitä ei olisi voinut enää vaikeassa paikassa koetella.

Kanerva olisi voinut siinä asemassa joutua saalistuksen kohteeksi, tai olisi voinut tulla julki uusia tietoja – tosia tai epätosia – joista olisi aina kysytty, että tämäkö nyt johtaa eroon. Tällaisella luottamuksen puutteella olisi Kataisen arvion mukaan ollut kielteinen vaikutus hallitustyöhön.

Katainen ei suostunut vastaamaan kysymykseen, oliko hän maanantai-illan keskustelussa antanut Kanervalle mahdollisuuden erota itse.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>