perjantai 22.8.2014 | Iivari, Iivo  Onnittele e-kortilla

Keskustanuoret epäilevät perussuomalaisten hyväksyvän rasismin

17.4.2009 11:59

Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Pitkänen ja Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Antti Kurvinen ilmoittavat tiedotteessaan olevansa tyrmistyneitä perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin päätöksestä jättää allekirjoittamatta eduskuntapuolueiden rasismin vastainen vetoomus.

Muut puoluejohtajat allekirjoittivat torstaina julkilausuman siitä, että heidän puolueensa pidättäytyvät tulevien eurovaalien kampanjoinnissa kaikista rasistisista kannanotoista.

Keskustan nuorisojohtajat kysyvät tiedotteessaan, onko Soini paaluttanut perussuomalaisten linjaksi ulkomaalaisvihamielisyyden ja maahanmuuttajavastaisuuden. Kurvinen ja Pitkänen eivät tiedotteensa mukaan voi ymmärtää, miksi perussuomalaiset eivät hyväksyneet vetoomusta, joka perustuu perustuslakiin ja Suomea sitoviin ihmisoikeusvelvoitteisiin.

Timo Soini on kertonut allekirjoittaneensa puolueen puheenjohtajana yleiseurooppalaisen rasisminvastaisen julistuksen 1998."Se on asiallisesti samansisältöinen kuin nyt ehdotettu, ja nimeni siinä on edelleen pätevä. Painostus on aina vastenmielistä", Soini toteaa.

Vetoomus syntyi Rkp:n aloitteesta."Miksi en allekirjoita tätä vetoomusta? Siksi, että katson Rkp:n yrittäneen puuttua vetoomuksella perussuomalaisten ehdokasasetteluun. Tällaista käytöstä en siedä, en Rkp:ltä, enkä keneltäkään muultakaan", Soini kirjoittaa blogissaan.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>