perjantai 29.8.2014 | Iina, Iines  Onnittele e-kortilla

Kysely: Niinistön kannatus seuraavaksi presidentiksi vankistunut

6.2.2010 7:24

Sauli Niinistö

Sauli Niinistö

Jyväskylä. Eduskunnan puhemies Sauli Niinistön (kok) suosio näyttää pysyneen vahvana. Keskisuomalaisen ja viiden muun maakuntalehden teettämän kyselyn mukaan Niinistö saisi 45 prosentin kannatuksen seuraavaksi presidentiksi, jos vaalit järjestettäisiin nyt.

Maakuntalehtien kysely toteutettiin sen jälkeen kun Niinistö oli saanut eduskunnalta harvinaisen näpäytyksen. Alkuviikon puhemiesvaalissa hän sai vain 89 ääntä, mikä on ennätyksellisen vähän. Hän päätti kuitenkin jatkaa tehtävässä.

Niinistön kannatus oli suurempi kuin Ylen viime viikolla julkistamassa kyselyssä, jossa hänet nimesi mieluisimmaksi ehdokkaaksi 41,5 prosenttia vastanneista.

Kyselyyn vastanneille annettiin vaihtoehdoiksi 20 kärkipoliitikkoa. Toiseksi suosituin oli ulkoministeri Alexander Stubb (kok). Hänet näkisi presidenttinä kymmenen prosenttia vastanneista.

Esimerkiksi Matti Vanhasen (kesk), Jyrki Kataisen (kok) ja Sdp:n Jutta Urpilaisen kannatuslukemat jäivät Niinistöön verrattuna vähäisiksi.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi internetissä 1 062 vastaajaa. Vastaukset saatiin keskiviikkona ja torstaina.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>