keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Perussuomalaiset nousi gallupkakkoseksi

17.3.2011 13:17

Jussi Nukari / lehtikuva

Kokoomuksen valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja perussuomalaisten eurokansanedustaja Timo Soini keskustelivat eduskunnan kuppilassa tammikuussa.

Kokoomuksen valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja perussuomalaisten eurokansanedustaja Timo Soini keskustelivat eduskunnan kuppilassa tammikuussa.

Perussuomalaiset on nyt Suomen toiseksi suurin puolue. Kuukaudessa puolue on jättänyt kannatuksessa sosiaalidemokraatit ja keskustan taakseen. Perussuomalaisia äänestäisi tällä hetkellä 18,4 prosenttia kansalaisista.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämästä kannatusmittauksesta.

Suosituimpana puolueena 20,7 prosentin suosiolla jatkaa kokoomus, jonka kannatuksessa on puolen prosenttiyksikön kasvu kuukauden takaisesta mittauksesta.

Keskusta saa 18,3 prosentin tuen, joka on käytännössä muuttumaton helmikuun tulokseen verrattuna.

Sdp:n alamäki puolestaan jatkuu. Demareita äänestäisi nyt 17,4 prosenttia kansasta, mikä on puoli prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisessä gallupissa.

Muiden puolueiden osalta muutokset ovat enimmäkseen pieniä. Neljän suuren jälkeen järjestys prosenttilukuineen on vihreät 8,8, vasemmistoliitto 7,8 ja Rkp 4,1. Kristillisdemokraattien kannatus jatkaa laskuaan loppusyksyn pienen piikin jälkeen ja on nyt 3,5 prosenttia.

Tutkimukseen haastateltiin noin 2 500 henkilöä 21.2.–16.3. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.


Lisää aiheesta perjantain Helsingin Sanomissa

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>