lauantai 30.8.2014 | Eemil, Eemeli  Onnittele e-kortilla

Perussuomalaisissa leimahti taidekiista, ehdokkaalle erovaatimus

9.3.2011 6:22

Liisa Takala

Erovaatimuksien kohteeksi joutunut Sirkka-Liisa Lamminkoski on perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas.

Erovaatimuksien kohteeksi joutunut Sirkka-Liisa Lamminkoski on perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas.

Perussuomalaisessa puolueessa on syntynyt kiistaa puolueen omasta kulttuuripoliittisesta ohjelmasta.

Perussuomalaisten pitkäaikainen vaikuttaja ja Isojoen kunnanvaltuutettu Raimo Malin vaatii, että puolueen eduskuntavaaliehdokas ja puoluevaltuuston jäsen Sirkka-Liisa Lamminkoski eroaa puolueesta taidepoliittisten mielipiteidensä vuoksi.

Lamminkoski sanoo pitävänsä puolueen kansallisromanttista taidetta ylistävää ja postmodernia taidetta haukkuvaa linjaa "diktaattorimaisena".

"Oikeus omaan kulttuuriin on perustuslaillinen oikeus", Lamminkoski sanoo.

"Ei saa vetää kahteen suuntaan. Porukan pitää pysyä koossa loppuun saakka. Lamminkoskella on aikaa tänään kello 18 saakka erota. Ei tämä hänen puheensa muuten pääty", Malin sanoi eilen tiistaina. Hän on vaikuttanut 46 vuotta ensin Smp:ssä ja myöhemmin perussuomalaisten riveissä.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala ehdotti Helsingin Sanomissa 4. maaliskuuta, että myös poliitikkojen pitäisi olla mukana päättämässä, ketkä taiteilijat saavat apurahoja. Nykyisin asiantuntijat päättävät valtion apurahoista.

Lamminkoski sanoo saaneensa heti Saarakkalan haastattelun ilmestymisen jälkeen yli 20 "kauhistunutta puhelinsoittoa" perussuomalaisten kannattajilta. "Nyt minun omassa puolueessani yritetään ristiinnaulita minut, kun yritin puheenvuorollani vain pelastaa puolueen, jotta taideohjelmasta järkyttyneet akateemiset ja luovan alan yrittäjät eivät eroaisi meistä", Lamminkoski sanoo.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiriyhdistyksen puheenjohtaja Tapio Pihlaja on taidekiistasta lyhytsanainen. "Ei siitä nyt tartte. En anna tähän lausuntoja, Se on Raimon omia asioita. En puutu siihen."

Onko puolueessa harkittu, pitäisikö Lamminkoski erottaa?

"Ei ole. Ehdokaslistat vietiin eilen. Nyt ei erotella", Pihlaja sanoo ja sulkee puhelimen.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>