perjantai 29.8.2014 | Iina, Iines  Onnittele e-kortilla

Poliisi aloittaa rikostutkinnan Halla-ahosta

12.12.2008 13:38 | Päivitetty: 12.12.2008 16:03

Jussi Halla-aho

Jussi Halla-aho

Poliisi aloittaa esitutkinnan perussuomalaisten tulevasta Helsingin kaupunginvaltuutetusta Jussi Halla-ahosta. Halla-ahoa epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Nyt aloitettu esitutkinta ei koske yksin julkisuudessa ollutta raiskaustekstiä, vaan tarkastelun kohteena on koko blogi.

"Kaikki sivustolla olevat kirjoitukset syynätään nyt läpi", rikoskomisario Vesa Hietala Helsingin poliisista sanoo Helsingin Sanomille. Hietala ei ottanut kantaa siihen, mitkä tekstikohdat ovat mahdollisesti raskauttavia. Tutkintavaihe venyy hänen mukaansa todennäköisesti vuoden vaihteen jälkeen.

Vihreät naiset -järjestö teki marraskuussa Halla-ahosta tutkintapyynnön tämän tämän raiskauksia käsittelevän blogitekstin takia. Järjestön mukaan Halla-aho on kirjoituksellaan yllyttänyt raiskauksiin ja vihaan.

"Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan", Halla-aho kirjoitti.

Hietalan mukaan Halla-ahoa ei tekstin perusteella epäillä rikokseen yllytyksestä.

"Kukaan ei pysty osoittamaan, että kukaan olisi näiden kirjoituksen pohjalta ryhtynyt rangaistavaan tekoon tai yritykseen."

Helsingin Sanomien tavoittama Jussi Halla-aho ei usko, että tutkinta johtaa syytteeseen. "Paitsi jos syyttäjää ja oikeuslaitosta ohjaavat poliittiset vaikutteet ja syyte tulee, en voi sille mitään", hän sanoi.

Siitä, miten rikostutkinta mahdollisesti vaikuttaa hänen valtuustotyönsä aloittamiseen, hän ei halua vetää etukäteen johtopäätöksiä.

"En usko, että se vaikuttaa siihen millään tavalla", hän sanoi.

Esitutkinnan käynnistämisestä kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Halla-aho oli ääniharava syksyn kuntavaaleissa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>