lauantai 23.8.2014 | Signe, Varma  Onnittele e-kortilla

Vihreiden jäsenmäärä kasvanut räjähdysmäisesti

2.7.2011 7:25

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi ja puheenjohtaja Ville Niinistö Vihreiden puoluekokouksessa Kuopiossa 12.kesäkuuta 2011.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi ja puheenjohtaja Ville Niinistö Vihreiden puoluekokouksessa Kuopiossa 12.kesäkuuta 2011.

Vihreiden jäsenmäärä on noussut huimaa vauhtia. Kasvua on tullut muutamassa kuukaudessa 55 prosenttia. Puolueella oli kesäkuun lopussa yli 7 000 jäsentä, mikä on 2 500 enemmän kuin vuoden alussa.

Myös vasemmistoliitto ja perussuomalaiset ovat saaneet kevään ja kesän aikana paljon uusia jäseniä. Vasemmistoliiton jäsenmäärä on kasvanut 17 prosenttia ja perussuomalaisten 15 prosenttia. Vasemmistoliitolla oli kesäkuun lopussa 10 500 jäsentä ja vaalivoittaja perussuomalaisilla 5 500 jäsentä.

Puoluetutkija Rauli Mickelsson uskoo, että eduskuntavaaleissa esiin nousseet ristiriidat arvoliberaalien ja arvokonservatiivien välillä ovat herättäneet ihmiset liittymään puolueisiin. Ärsykkeinä ovat olleet hänen mukaansa myös näkemyserot globaalin ja kansallismielisen ajattelun välillä.

Laajasti katsoen eduskuntapuolueiden jäsenmäärä on vuoden ensimmäisellä puoliskolla pysynyt lähes ennallaan tai laskenut hieman. Esimerkiksi SDP ja keskusta ovat menettäneet jonkin verran jäseniään viime kuukausien aikana.

Tiedot perustuvat puolueilta saatuihin tietoihin ja ovat suuntaa antavia.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>