tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Vuorotteluvapaan heikennys toteutumassa

14.9.2011 14:56

Pirjo Mailammi

STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpää mukaan vuorotteluvapaa on työntekijöille tärkeä, mutta valtion budjetissa sen merkitys on varsin pieni.

STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpää mukaan vuorotteluvapaa on työntekijöille tärkeä, mutta valtion budjetissa sen merkitys on varsin pieni.

Säätytalossa meneillään olevassa budjettiriihessä todennäköisesti heikennetään vuorotteluvapaan aikana maksettavia korvauksia, lyhennetään vuorotteluvapaan kestoa tai kiristetään sen ehtoja niin, että entistä harvempi pääsee nauttimaan vapaasta.

Valtio pitää kiinni tavoitteestaan vähentää omaa maksuosuuttaan vuorottelukorvauksista 7,5 miljoonalla eurolla vuodessa.

Työmarkkinajärjestöt eivät ole valmiita korottamaan omia osuuksiaan vuorottelukorvauksista, STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää kertoi HS:lle keskiviikkona.

"Se edellyttäisi kaksikantaisia neuvotteluja, eikä niitä ole käyty", Mäenpää sanoo.

Työmarkkinajärjestöjä ei enää kuulla, koska budjettiriihi on jo täydessä käynnissä. Heikennystä tuskin enää voi torjua.

"Me pelkäämme, että se tulee toteutumaan", Mäenpää sanoi.

Hänen mukaansa vuorotteluvapaasta ei pitäisi säästää, koska kohde on "talouskriisissä kokonaisuuden kannalta merkityksetön, mutta yksilön kannalta merkittävä".

"Emme hyväksy miltään osin vuorotteluvapaan heikennystä."

Vuorotteluvapaan kustannukset olivat viime vuonna 85,7 miljoonaa euroa, josta valtio maksoi 35,5 miljoonaa. Työnantajat ja palkansaajat maksoivat loput työttömyysvakuutusrahaston ja työttömyyskassojen kautta.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>