Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuusi syytä katsoa television Satuhäät – ja kuusi syytä jättää katsomatta

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Yle
10. tuotantokauden jaksot aloitetaan vanhojen Satuhäät-parien kuulumisilla. Marian ja Anssin häitä vietettiin kolme vuotta sitten. Mitä heille kuluu nyt?
10. tuotantokauden jaksot aloitetaan vanhojen Satuhäät-parien kuulumisilla. Marian ja Anssin häitä vietettiin kolme vuotta sitten. Mitä heille kuluu nyt? Kuva: Yle

Pidämme Satuhäistä, koska:

1. Satuhäissä saa osallistua erilaisten ihmisten häihin ilman, että joutuu ostamaan hääparille lahjaa. – Tai siis siirtämään rahaa parin häämatkatilille, heillähän yleensä on jo oma huusholli täynnä tavaraa.

2. Jos julkkisten kotien ja parisuhteiden kyyläily alkaa jo kyllästyttää, Satuhäät antaa mahdollisuuden kurkistella täysin tavallisten ihmisten liittoja ja lukaaleja.

Häiden kynnyksellä ilmapiiri on yleensä sopivan kipakka eikä kämppiäkään ole pahemmin ehditty stailailla.

3. Omia häitään suunnitteleva saa sarjasta lukemattomia pukeutumis- ja ohjelmanumeromalleja, joita voit toteuttaa tai jättää toteuttamatta omissa juhlissa.

4. Sarja ei suosi pääkaupunkiseutua, vaan juhlia tanssitaan kiitettävästi pitkin ja poikin kesäistä Suomea.

5. Avioituvat pariskunnat puhuvat toisistaan kauniisti. He ovat vilpittömän onnellisia ja helpottuneita, kun vihkiminen on ohi ja juhlat pääsevät käyntiin.

Varsinkin miehet ovat Suomessa muuten turhan pidättyväisiä puolisonsa kehumisessa.

6. Jos jakso ei tunnu etenevän, niin aina voi lyödä kaverin kanssa vetoa siitä, koska Enyan Orinoco Flow -kappale lähtee soimaan.

Pelastuslaitoksella tavanneet Satu ja Janne vihittiin Hollolan kirkossa vuonna 2009.
Pelastuslaitoksella tavanneet Satu ja Janne vihittiin Hollolan kirkossa vuonna 2009.

 

Välillä Satuhäät jo tökkii, koska:

1. Satuhäissä pönötetään. Miltei jokainen pariskunta suunnittelee järjestävänsä "hyvät bileet, joissa on rento meininki". Tämä kaava harvoin toimii, kun puolet vieraista on sukulaisia. Ainoastaan tv-kamerat onnistuvat saamaan aikaan vielä vaivaantuneemman ilmapiirin kuin pöydällinen sukulaisia.

2. Tarjoilu vaihtelee, mutta juomapuolella kaava on selvä: Satuhäissä juodaan Virosta roudattuja taxfree-juomia.

3. Toteutuuko tasa-arvo varmasti tässä ohjelmassa? Kuinka moni sulhasista on ehdottomasti halunnut osallistua ohjelmaan ja saada kamerat kotiinsa ja häihinsä?

4. Satuhäissä suositaan luterilaisen kirkon jäseniä. Siviilivihkimisten määrä lisääntyy, mutta suurin osa sarjan liitoista solmitaan kirkossa.

5. Puvut, tarinat ja säät voivat olla satumaisia, hääpaikat harvemmin ovat. Häävieraiden kehonkielikin kertoo siitä, että valitut juhlapaikat ovat yleensä joko ahtaita, hämäriä tai kuumia.

6. Häiden satumaisuus on katsojan silmissä. Tai mistäs sitä tietää. Ehkä kesäkuussa Tukholmassa tanssittavissa Carl Philipin ja Sofian häissä on myös itse askarrellut paikkakortit, takapihalla kiskotut terävät sekä hassunhauskat ohjelmanumerot, jotka perustuvat siihen, että vieraiden joukosta löytyy viisi vapaaehtoista.

Suvi ja Johannes sinetöivät salamarakkautensa Porin Yyterissä 2010.
Suvi ja Johannes sinetöivät salamarakkautensa Porin Yyterissä 2010.

 

Satuhäät-sarjan uudet, 10. kauden jaksot TV2:ssa klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat