Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Synkempää huumoria Solsidanin tekijältä

Radio ja TV
 
Molanderin perheellä ei mene hyvin.
Molanderin perheellä ei mene hyvin.
Arvio: draamasarja
Molanderin perhe
Molanders, Ruotsi 2013
Käsikirjoitus Ulf Kvensler
Pääosissa Eric Ericson, Livia Millhagen, Jacob Ericksson, Julia Dufvenius, Jonas Karlson
Fem klo 21.00

Molanderin perhe on viime vuosien parhaita ruotsalaissarjoja, ellei suorastaan paras. Ensimmäisellä esityskerralla se jäi valitettavasti monilta huomaamatta, onneksi siis se nyt uusitaan.

Ruotsalaiset itse katsoivat sarjaa innolla ja pettyivät, kun SVT ilmoitti, ettei 12-osaiselle sarjalle tehdä jatkoa. Sarjan idea on peräisin monipuoliselta Ulf Kvensleriltä, joka on ollut tekemässä myös menestyssarja Solsidania. Molandereissa Kvensler jalostaa huumoriaan synkempään mutta samalla syvästi inhimilliseen suuntaan. Sarjaa katsoessa ei tiedä, pitääkö itkeä, nauraa vai vain ymmärtää.

Sarja alkaa menestyvän nelikymppisen lääkärin, Fannyn ( Livia Millhagen ), burn outista, jonka jälkeen Fanny ja hänen miehensä Olof ( Eric Ericson ) päättävät muuttaa Tukholmasta Olofin kotikaupunkiin, pieneen Alingsåsiin. Olof on lahjakas pianisti, mutta hän on valmis vetäytymään uraltaan, jotta koko perhe voisi paremmin. Perheen lapset Alva ja Linus kipuilevat nuoruuttaan. Alingsåsissa Olof ryhtyy johtamaan paikallista orkesteria, ja Fanny aloittaa työt terveyskeskuslääkärinä. Molemmat ovat tyytymättömiä elämänmuutokseen, ja he alkavat etääntyä toisistaan. Parin vuoropuhelua hallitsee kylmä sarkasmi.

Sarja kuvaa terävästi perhe- ja muidenkin suhteiden mahdottomuutta ja ihmisten sietämättömimpiä piirteitä, mutta toivoton se ei ole. Jostain löytyy aina sittenkin side, joka vetää ihmisiä yhteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat