Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Radioreportaaseissa etsitään Lapin-meininkiä

Radio ja TV
 
Perttu Häkkisen ohjelma avaa Puheen erilainen joulu -ohjelmakokonaisuuden.
Perttu Häkkisen ohjelma avaa Puheen erilainen joulu -ohjelmakokonaisuuden.
Arvio: radioreportaasi
Perttu Häkkinen: Lappi-trilogia
Suomi 2014
Puhe klo 13.02 ja 21.00
Uusinta la 27. 12. klo 10.03

Yle Puhe lanseerasi arki-iltapäivien poleemiset persoonavetoiset puheohjelmat vuoden 2013 alussa. Nykyisin alkuperäisistä viidestä ohjelmasta on jäljellä kaksi, Ali ja Husu sekä Perttu Häkkinen. Ne ovat kestäneet aikaa parhaiten ja kyenneet uudistumaan.

Perttu Häkkinen on jo aiemminkin uskaltautunut ulos studiosta, ja sitä herkkua on nyt luvassa peräti kolmena päivänä peräkkäin, kun hän koluaa lappia avustajansa Panu Hietanevan kanssa.

Ohjelmien aiheet ovat melkoisia Lappi-kliseitä: kullanhuuhdontaa, Kalervo Palsaa, poronhoitoa ja šamanismia. Niiden käsittely on kuitenkin parhaimmillaan muuta kuin kliseistä.

Reportaasitrilogian parhaat hetket koetaan huomenna, kun Häkkinen ja Hietaneva vierailevat Kalervo Palsan Getsemane-ateljeessa Kittilässä sekä tapaavat poromiehiä. Moralistit sanokoot mitä sanovat, mutta aidoimman Lapin-meiningin tavoittamiseen tarvitaan hieman dopingia.

Tyylillisesti hajanaiset ohjelmat voisivat olla vielä rohkeammin reportaasimaisia. Esimerkiksi sarjan alussa ja kakkosjakson poroäijien illanistujaisissa on vahva tilanteen tuntu, mutta välillä se katoaa.

Joka tapauksessa Häkkisellä ja Hietanevalla on käsissään ainekset radioreportaasin elvyttämiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat