Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjailija muuttaa kauhujen taloon

Hohdosta ja japanilaisesta Ringu-sarjasta lainaava Sinister imaisee hyvin synkkään maailmaansa, mutta ei pidä tiukasti pihdeissään

Radio ja TV
 
Hero
Ethan Hawke näyttelee kirjailija Ellison Oswaltia, joka haluaa kirjoittaa menestysteoksen tosielämän murhasta. Hän muuttaa taloon, jonka pihalla on murhattu kokonainen perhe.
Ethan Hawke näyttelee kirjailija Ellison Oswaltia, joka haluaa kirjoittaa menestysteoksen tosielämän murhasta. Hän muuttaa taloon, jonka pihalla on murhattu kokonainen perhe. Kuva: Hero
Arvio: kauhuelokuva
Sinister ★★★
USA 2012
Ohjaus Scott Derrickson
Pääosissa Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone, Michael Hall D'Addario, Clare Foley
Hero klo 21.00 (K16)

Kun aikoinaan näin Sinister-kauhuelokuvan trailerin elokuvateatterissa, se vaikutti poikkeuksellisen hyytävältä.

Kirjailija muuttaa perheineen omakotitaloon ja löytää pimeältä vintiltä laatikollisen kaitafilmejä. Uteliaisuus voittaa, ja kirjailija alkaa katsoa, mitä filmeillä on.

Murhia.

Koska en erityisemmin ole kauhuelokuvien ystävä, Sinister jäi teatterissa näkemättä, mutta nyt aukon paikkaa Hero-kanavan esitys.

Elokuvan alkupuoli riipii selkäpiitä kutakuinkin trailerin lupaamalla tavalla.

Jonkin verran jännitystä tosin vie se, että kirjailija Ellison Oswalt (Ethan Hawke) tietää jo taloon muuttaessaan, että sen pihalla on tehty neljän hengen hirttomurha.

Murhatun perheen tytär on kateissa. Oswalt toivoo selvittävänsä, mitä tytölle tapahtui, ja kirjoittavansa murhasta menestysteoksen, joka pelastaisi hänen uransa.

Perheelleen Oswalt ei kerro talon synkästä menneisyydestä. Tracy-vaimo ( Juliet Rylance ) epäilee jo valmiiksi miehensä henkistä kanttia, jota epäonnistumiset ovat koetelleet.

Kirjailijan istuttaminen murhataloon tuo luonnollisestikin mieleen Stanley Kubrickin ohjauksen The Shining – Hohto (1980) hotelleineen, Jackeineen ja kirjoituskoneineen.

Kenellekään ei liene yllätys, että kolmella miljoonalla dollarilla tehty Sinister ei sisällä samanlaista visuaalista ilotulitusta kuin Kubrickin 19 miljoonaa dollaria (nykyrahassa noin 58 miljoonaa) maksanut elokuva.

Sinisterin kaitafilmien selkein esikuva puolestaan löytyy Joel Schumacherin ohjauksesta 8 mm – kahdeksan millimetriä (1999), jossa yksityisetsivä selvitti surmafilmin aitoutta.

Yhteyksiä voi vetää myös vaarallisella videonauhalla pelotelleeseen Hideo Nakatan Ringuun(1998) jatko-osineen ja jenkkiversioineen.

Lainailu ei muodostu ongelmaksi. Elokuva imaisee katsojan kohtalaisen tehokkaasti synkkään maailmaansa.

Omalla kohdallani paras jännitys kuitenkin laukesi turhan aikaisin, veritöiden alkuperää olisi voinut arvuutella pidempäänkin.

Uskottavuutta venytetään liiaksi myös sen suhteen, kuinka kauan pahimmastakaan kunnian- ja rahanhimosta kärsivä kirjailija pysyttelisi näin vaarallisessa talossa.

Elokuvan kaikkinaisesta tehosta kuitenkin kertoo, että katsomisyönä huomaa astelevansa pimeisiin huoneisiin rauhattomin mielin.

Eteisen naulakossa vilahtavat heijastinnauhat muistuttavat erehdyttävästi kalpeita, kapeita kasvoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat