Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännenmiehestä on ollut moneksi

Radio ja TV
 
Nelonen
Dustin Hoffman tekee hienon roolityön Jack Crabbina (vas.), joka on elänyt niin intiaanien kuin valkoistenkin parissa.
Dustin Hoffman tekee hienon roolityön Jack Crabbina (vas.), joka on elänyt niin intiaanien kuin valkoistenkin parissa. Kuva: Nelonen
Arvio: lännenelokuva
Pieni suuri mies ★★★★
Little Big Man, USA 1970
Ohjaus Arthur Penn
Pääosissa Dustin Hoffman, Faye Dunaway, Chief Dan George
Nelonen klo 0.30

1960–70-lukujen taitteessa tehtiin muutamia lännenelokuvia, jotka kommentoivat yhtä lailla valmistumisaikaansa kuin historian tapahtumia. Arthur Pennin Pieni suuri mies on yksi niistä.

Thomas Bergerin romaaniin perustuvassa tarinassa 121-vuotias Jack Crabb muistelee elämäänsä vanhoja tarinoita keräävälle tutkijalle. Crabb on elänyt niin intiaanien kuin valkoistenkin parissa, ollut revolverisankari ja armeijan tiedustelija. Hän on myös pahamaineisen Little Big Hornin taistelun ainoa eloonjäänyt.

Penn romuttaa satiirin ja komedian keinoin Villin lännen myyttejä ja etenkin valkoisten perinteistä käsitystä intiaaneista. Eniten piikki kohdistuu – tosin peitellysti – elokuvan tekoaikana käytyyn Vietnamin sotaan ja amerikkalaiseen ulko- ja sisäpolitiikkaan, joihin suhtautumisessa paljastui maan syvä jakautuneisuus kahteen leiriin. Dustin Hoffman tekee yhden hienoimmista roolitöistään Jack Crabbina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat